2018. augusztus 23. 09:01

Mesterházy Attila MSZP-s képviselő ugyanazt a választ kapta, mint lapunk.

A külügy továbbra sem hajlandó elárulni, hogy mekkora állami támogatásban részesíti a kormány a BMW debreceni gyárát. Korábban lapunk is felvilágosításért fordult a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, de Mesterházy Attila szocialista képviselő is megtette ezt.

Majd ha felépül a gyár, megmondják, mennyibe kerül az országnak Majd ha felépül a gyár, megmondják, mennyibe kerül az országnak

A válasz ugyanaz, a képviselő sem lett okosabb belőle - derül ki a parlament honlapjára feltöltött minisztériumi levélből.

"A magyar kormány rendszerint támogatja a jelentős magyarországi beruházásokat. A hivatkozott esetben is zajlanak a tárgyalások, amelyek lezárulása után tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot" - közölte írásbeli válaszában Magyar Levente, a tárca parlamenti államtitkára.

 

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is megkérdeztük a támogatásról. Gulyás annyit árult el, hogy a 10 milliárd forintot meg fogja haladni az összeg, de erről még nem született kormánydöntés. Szavai szerint meg kell várni, míg a német beruházó felépíti a gyárat.