2018. augusztus 23. 09:01

Mesterházy Attila MSZP-s képviselő ugyanazt a választ kapta, mint lapunk.

A külügy továbbra sem hajlandó elárulni, hogy mekkora állami támogatásban részesíti a kormány a BMW debreceni gyárát. Korábban lapunk is felvilágosításért fordult a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, de Mesterházy Attila szocialista képviselő is megtette ezt.

Majd ha felépül a gyár, megmondják, mennyibe kerül az országnak Majd ha felépül a gyár, megmondják, mennyibe kerül az országnak

A válasz ugyanaz, a képviselő sem lett okosabb belőle - derül ki a parlament honlapjára feltöltött minisztériumi levélből.

"A magyar kormány rendszerint támogatja a jelentős magyarországi beruházásokat. A hivatkozott esetben is zajlanak a tárgyalások, amelyek lezárulása után tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot" - közölte írásbeli válaszában Magyar Levente, a tárca parlamenti államtitkára.

 

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is megkérdeztük a támogatásról. Gulyás annyit árult el, hogy a 10 milliárd forintot meg fogja haladni az összeg, de erről még nem született kormánydöntés. Szavai szerint meg kell várni, míg a német beruházó felépíti a gyárat.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.