<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Bloomberg szerint a héten megtették az ajánlatot.

A héten ajánlatot tett a magyar kormány a Budapest Airportra, látta meg a Bloomberg oldalán a hírt a 444. A Bloomberg szerint a kormány a piaci ár alatti összeget ajánlott a reptérért. Az értesülést sem a kormány, sem repülőteret üzemeltető cég többségi tulajdonosa, az AviAliance nem kommentálta.

A lap szerint az összehasonlítható repterek esetében a piaci ár a járvány előtti bruttó éves eredmény (ebitda) hússzorosa fölött lehet. A budapesti repülőtér esetében ez az összeg 2019-ben 38 millió euró volt.

Arról, hogy ismét államosítanák a Ferihegyet, májusban röppentek fel a hírek. Tavaly nyáron Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója magyar és kisebb részben amerikai befektetők nevében már ajánlatot tett a reptér-üzemeltető Budapest Airport Zrt. megvételére, ám a kanadai és szingapúri tulajdonosok akkor visszaverték a felvásárlási ajánlatot.

Idén már Palkovics László innovációs miniszter vezeti a tárgyalásokat. Hogy milyen esélyei lehetnek az üzlet nyélbe ütésére, arról a fenti dobozban ajánlott cikkben írtunk részletesen.

(via 444)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.