4p

A magyarországi lottó rajongóknak van miért izgulniuk. A Scientific Games Corporation a közelmúltban bejelentette, hogy a Szerencsejáték Zrt-vel partnerségben tovább kívánja bővíteni a magyarországi lottó-tevékenységét. Ez a lépés jelentős hatással lehet az ország teljes szerencsejáték-iparára.

Sultés Szilvia a kaparós sorsjegy online csapatából hozza most el nekünk a Scientific Games Corporation legfrissebb híreit. Szilvia több éves tapasztalattal rendelkező szerző a kaszinó- és szerencsejáték-ipar világában.

A lottózás története Magyarországon

A nemzeti lottó története egészen a 18. századig, Habsburg Mária Terézia királynő uralkodása idejéig vezethető vissza. Neki köszönhetjük a szerencsejáték-ipar monopóliumának bevezetését Magyarországon. A lottózási szokások kialakulásakor sokáig elsősorban ezekre az új törvényekre támaszkodtak.

A második világháború végével a szerencsejáték legtöbb formáját betiltották, mivel a kelet-európai országok szocialista rendszerre tértek át. Az országos lottót csak 1957-ben vezették be újra. A lottó népszerűsége azóta egyre csak nő, és mind a mai napig óriási népszerűségnek örvend.

A Szerencsejáték Zrt. működteti az országos lottó-szolgáltatást Magyarországon. Ők az ország legnagyobb szerencsejáték-szolgáltatója. A társaságot eredetileg 1991-ben alapították, és 100%-ban állami tulajdonban van.

Scientific Games Corporation

A Scientific Games Corporation egy amerikai vállalat, amelynek székhelye a nevadai Las Vegas-ban található. Elsődleges profiljuk a szerencsejáték-ipar, azon belül is a lottójátékok, játékgépek, asztali játékok, sportfogadás és egyéb szerencsejáték-szoftverekkel kapcsolatos termékek. A cég egyike a különféle lottójátékok vezető globális beszállítóinak.

Tudományos játékok és Magyarország

A Scientific Games Corporation először 2018-ban kezdte meg működését Magyarországon. 2018 és 2020 között a magyar lottóipar az új partnerségnek köszönhetően 58%-kal növelte a digitális eladásait. Ennek eredményeként a Szerencsejáték Zrt-t ma Európa egyik leggyorsabban növekvő lottószolgáltatójának tartják.

Az amerikai vállalat most még több lottójáték bevezetését tervezi, egyidejűleg pedig folyamatosan terjeszti globális elérhetőségét. A vállalati játékait és technológiáit jelenleg világszerte több mint 30 ország használja, így az iparág egyik legnagyobb globális szolgáltatójává nőtte ki magát.

Az új partnerséggel Magyarország abban reménykedik, hogy korszerűsíteni tudja lottó-programját és egyéb szerencsejáték-szolgáltatásait. Koppány Gergely, a Szerencsejáték Zrt. játékfejlesztési igazgatója így fogalmazott: „A tudományos játékok fontos sarokkövei a modernizációs erőfeszítéseinknek.”

A magyarországi játékosok pedig rajonganak minden újonnan elérhető játékért. Mondhatni, hogy valaki mindig vállalati játékokat játszik. A Szerencsejáték Zrt. alig várja, hogy 2021-ben bemutathassa további új játékait a játékosainak, így támogatva a vállalat jövőbeli fenntarthatóságát és növekedését.

A legnépszerűbb játék Magyarországon a lottó mellett kétségkívül a blackjack. A digitális játék 300 Ft-ba kerül, és 1995 óta értékesítik. Egy olyan bónusz játékkal, amellyel a játékosok azonnal nyerhetnek 1000 Ft-ot, könnyen belátható, miért olyan népszerű. A játék a magyarországi játékértékesítések mintegy 22%-át adja, és a lottóipar bevételeinek pedig körülbelül 19%-át teszi ki.

Az amerikai oldalt nézve, a Scientific Games álláspontja szerint Magyarország tökéletes példa arra, hogy játékaik és kiskereskedelmi technológiájuk miként lehet sikeres. A vállalat határozott célja, hogy segítse a lottóipar modernizálását az egész világon. A nagyra értékelt digitális platformja segítségével folyamatosan bővítheti kínálatát különféle új játékokkal, a játékosok legnagyobb örömére.

Konklúzió

A lottó- és játékipar jövője Magyarországon még soha nem tűnt fényesebbnek. Ez az új partnerség a Szerencsejáték Zrt. és a Scientific Games Corporation között minden kétséget kizáróan korszerűsíteni fogja az egész rendszert, és új szintre emeli a szerencsejátékot. Az együttműködés 2018-as indulása óta a növekedés folyamatos, és arra számítunk, hogy az értékesítés a közeljövőben csak még tovább fog emelkedni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!