<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A fapados légitársaságot is érzékenyen érinti a légikikötők munkaerőhiánya

Főleg a brit repülőtéri légiirányítóknál és a földi biztonsági személyzetnél tapasztalható egyre súlyosabb munkaerőhiány miatt emelkedett az üzemi szintű veszteség a Wizz Airnél - állította Váradi József vezérigazgató, akit a reuters.com idézett. 

Váradi József szerint nem a cég miatt nagy a veszteség. Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltVáradi József szerint nem a cég miatt nagy a veszteség. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az üzleti év első, áprilistól júniusig tartó negyedében veszteséges lesz a vállalat. A márciusi végén befejeződött üzleti évben 642 millió eurós mínuszt hozott össze a megelőző teljes évben rögzített 576 milliós veszteség után.

A nagyon megugrott üzemanyagköltségek mellett a repülőtéri kiszolgálásban mutatkozó "káosz" késésekhez, járattörlésekhez vezetett, ami szintén növelte a veszteséget - magyarázta a vezető. A brit közlekedési tárca már napokkal ezelőtt figyelmeztette a légitársaságokat, hogy ne adjanak el jegyeket olyan járatokra, amikről tudni lehet, hogy nem lesz elég személyzetük hozzá vagy a földön nem tudják majd kiszolgálni őket.

Váradi József azonban cáfolta, hogy a Wizz Airnek munkaerőgondjai lennének. Szerinte a légiirányítóknál kellene azonnal közbelépnie az illetékeseknek. A vezérigazgató szerint a második üzleti negyedévben már javítanak a számaikon, a kihasználtsági mutatójuk 90 százalék fölé kerülhet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.