<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az extraprofittal kapcsolatos érvelés „a legalapvetőbb közgazdasági elemzésekkel is szembemegy” a cég szerint.

Mivel a légiközlekedési ágazat jelentős veszteségeket szenvedett a pandémia miatt, és bevétele nem valószínű, hogy hamarosan eléri a Covid előtti szintet, nem érdemes extraprofitról beszélni a Wizz  Air elnöke, Robert Carey szerint, jelentette a hvg.hu.

„Az utasonként számított adó bevezetése magasabb viteldíjakat jelentene egy olyan szektorban, amely két éve veszteséges, ennek a vitatása a legalapvetőbb közgazdasági elemzésekkel is szembemegy”- tette hozzá Carey arra reagálva, hogy a kormány bejelentette, az „extraprofit különadó” a légitársaságok esetében a Budapestről induló járatoknál utasonként 10-15 eurós díjat jelentene a földi kiszolgálást biztosító cégre nézve, amelyik ezt továbbháríthatná a légitársaságokra, akik pedig szintén továbbhárítanák ezt - mint a fenti nyilatkozatból kiderül - az utasok pénztárcájára.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.