3p

Megváltó vagy „csak” leváltó lehet Magyar Péter? Kihúzza az Orbán-kormány 2026-ig?
Meddig marad szankciós listán Rogán Antal? Mi lesz a régi ellenzékkel?
Online Klasszis Klub élőben Kéri Lászlóval!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a politológustól!

2025. január 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez bizony egy költői kérdés, persze, hogy a táplálékkal bevitt fehérjék mennyisége nagyon fontos. Sőt, a minőség mellett sem mehetünk el szó nélkül. Először azt tegyük tisztába, hogy milyen ételek tartalmaznak elegendő mennyiségű fehérjét.

A fehérjék hatása a szervezetünkre

Az emberi szervezet egyik legfontosabb alkotóelemei a fehérjék, így azok táplálkozásban betöltött szerepe is igen jelentős. A Naturize allergénektől mentes fehérjeporok és fehérjealapú készítmények sokaságával gondoskodik arról, hogy mindenki hozzájusson a számára megfelelő tápanyagforráshoz.

A fehérjéknek alapvető szerepük van a testi funkciók felépítésében, működésében és szabályozásában. Javítják a szövetek regenerálódását, erősítik az immunrendszert, segítenek a hormonok működését egyensúlyban tartani.

Érthető, hogy miért olyan lényeges a fehérjedús táplálkozás gyermek- vagy tinédzserkorban, illetve betegséget vagy műtétet követően. Ha az a cél, hogy sejtjeink újjáépüljenek, akkor nem hagyhatjuk ki a fehérjét az étrendünkből.

Amikor saját magunk és családunk heti menüjén törjük a fejünket, akkor érdemes húsokat, halakat, tojást is a kosárba pakolni. A tejtermékek mellett szintén tanácsos megállnunk. A zöldségek közül a hüvelyeseket és az olajos magvakat válasszuk, ha szeretnénk fehérjedús táplálékokat összeválogatni. Nemcsak az egészségünk, hanem a pénztárcánk szempontjából is meghatározó, hogy tudatosan vásároljunk.

A rizsfehérje mint táplálékkiegészítő

Manapság egyre népszerűbb az ételeinket kiegészítve vitaminokat és fehérjeporokat becsempészni a fogásaink mellé. Ez még akkor is előnyös és javasolt, ha nem végzünk extrém fizikai munkát vagy nem vagyunk sportolók. Igen ám, de a rohanó és mindent készen elénk rakó világunk hozadéka, hogy egyre többen szenvednek ételintoleranciától vagy allergiától.

Sokszor csak több kellemetlen mellékhatás, megmagyarázhatatlan tünet fedi fel a gyanút, hogy valamilyen táplálék káros hatást gyakorol szervezetünkre. A tejfehérjeporok esetében is fennállhatnak ezek a diszkomfortos jelenségek, melyek puffadás, fejfájás, ízületi fájdalmak kíséretében nyomhatják meg a vészcsengőt.

Ezért nagyon hasznos megismerkedni a növényi alapú fehérjékkel, például a rizsfehérje egyre populárisabb a fogyasztók körében. Ezek nagyon alacsony cukortartalmúak, ellenben több, mint 80% fehérjetartalommal bírnak. Sokféle ízesítésben elérhetők, így nem pusztán egészségesek, hanem ízletesek is.

Mik a rizsfehérje további előnyei?

Az első, hogy vegyszermentes és természetes eljárással készül. Semmilyen adalékkal, tartósítószerrel nem dúsítják, gyakorlatilag bárki által fogyasztható. Gluténmentes, illetve tej, laktóz, szója, mesterséges édesítő és állati eredetű összetevő sem található meg benne, ezáltal még vegánok számára is ideális választás.

Ha mindenképp költeni szeretnénk táplálékkiegészítőre, vásároljunk olyat, amely esetében biztosan nem kell allergiás reakcióktól tartanunk, ne legyen ez ablakon kidobott pénz!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!