<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagy átrendeződés várható a közlekedés- és vidékfejlesztésben.

„Pünkösdi királyságnak bizonyult Vitézy Dávid nagy tarolása, amivel mindent maga alá gyűrt a közlekedés területén, amit csak lehetett”

– ezt írta posztjában a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). A korábbi Budapest Fejlesztési Központ utódcégét, a 300 fős Nemzeti Közlekedési Központot (NKK) egy rendelettel elvették a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztériumtól; Vitézy Dávid az NKK vezetője volt, államtitkári rangban, viszont az új tulajdonos a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium.

A telex emlékeztet, hogy Lázár lépése nem volt meglepő, mert a Miniszterelnökség már két hónapja jelezte, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ ellátta feladatok várhatóan Lázár János tárcájához kerülnek.

Lázár János Mezőhegyesen. Fotó: Bánkuti AndrásLázár János Mezőhegyesen. Fotó: Bánkuti András

Az átvett beruházások nagy része a fővároshoz kötődik: a HÉV-ek felújítása, a Déli körvasút, a Pázmány Campus példának okáért. Elképzelhető, hogy ezek a projektek háttérbe szorulhatnak, mivel Lázár János korábban többször emlékeztetett, hogy szerinte a vidék fejlesztése sokkal fontosabb, mint a fővárosé, hívta fel a figyelmet a telex.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.