2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megint beszólt egy kormánytag a boltláncnak. 

Sajtótájékoztatón beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a kormány által elfogadott 2024-2030-as új versenyképességi stratégiáról, itt került szóba az is, hogy négy százalék körüli gazdasági növekedés jöhet 2025-re – további részleteket cikkünkben olvashat:

Az Index cikke szerint azonban a miniszter egy, a kormánytagok által mostanában igencsak kedvelt témát sem került ki: ez a Spar esetleges megvásárlása.

Azután, hogy lapunk elsőként számolt be arról, hogy Lázár János nyíltan megfenyegette az üzletláncot, most Nagy Márton személyében újabb miniszter ígért következményeket.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Sparnak is üzent
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Sparnak is üzent
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A cikk szerint így fogalmazott:

Foglalkoztam a Spar kérdéskörével. Korábban már elmondtam: elítélem a vállalat kijelentéseit, amik következményekkel fognak járni.

Ez azonban még nem minden, hiszen a miniszter kiemelte, úgy véli, a vállalatnak ilyen veszteséges működés mellett meg kéne fontolnia, hogy elmegy innen. Végül elmondta:

Múlt héten behívtam a Spar vezetőjét, és elmondtam neki, hogy minden kijelentésnek következménye van, és haladéktalanul támassza alá, amit mondott.

A tárcavezető végül hozzátette, kikérik magunknak ezt a hangnemet, és azt javasolta a Spar vezetőinek, hogy

fáradjanak ide, és mondják el, mire alapozzák ezeket a kijelentéseket, amiknek következményei lesznek.

Azt egyébként Nagy Márton nem árulta el, hogy pontosan mik lennének a következmények, a megvásárlás Lázár János részéről csak javaslatként hangzott el eddig.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!