2018. július 9. 15:20
mfor.hu

A mesterséges intelligencia számításai szerint most már a belgák a favoritok.

Lementek a negyeddöntők az oroszországi futball-világbajnokságon, ez pedig azt jelenti, hogy ismét eljött az ideje annak, hogy a Goldman Sachs felülírja a korábbi - helytelennek bizonyult - jóslatait a torna fennmaradó szakaszára.

A GS még a vébé kezdete előtt igyekezett előre megmondani a végső győztest, és gépi tanulást alkalmazó gépük 200 000 modell és 1 millió variáció lefuttatása után arra jutott, hogy azok a brazilok lesznek, miután a döntőben felülmúlják Németországot. Ez nem jött be, a németek már a csoportköröket sem élték túl, így a második jóskörben már Anglia lett a GS-nél a dél-amerikaiak ellenfele - a szimuláció szerint Gareth Southgate csapatának is csak az ezüst jutott volna. Aztán a múlt heti módosításuk szerint már Horvátország volt a második Neymarék mögött.


A brazilok azonban elvéreztek a belgákkal szemben, és nem jutottak a legjobb négy közé, így most elég komikus módon ismét felül kellett írni a gépi jóslatokat. Eszerint Belgium-Anglia döntő lesz. Itt pedig a belgák győzedelmeskednek, amire 32,6 százaléknyi esélyük van - érdekesség, hogy a szimuláció szerinti második helyezett Angliánál a maga 29,8 százalékával annak a Franciaországnak is több esélye van a vébéaranyra, ami be se jut a döntőbe, hiszen a gép szerint a belgák útja rajtuk keresztül vezet.

Mindez ábrán, ahol a válogatottak melletti szám mutatja a kerekítetlen, várható lőtt gólok számát:Egyébként így a világbajnokság vége felé lassan kimondható, hogy mesterséges intelligencia ide, úttörő technológia oda, ez a valószínűségszámítás a nyomába se ért Paul polipnak, aki a Goldman Sachs-os bénázáshoz képest egész jó pontossággal tippelte meg a dél-afrikai vébé meccseit nyolc évvel ezelőtt.

(Business Insider)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.