2018. június 11. 09:23
mfor.hu

Így már rögtön értelmet nyer a létszám tavalyi leépítése és a hitelek visszafizetése a két borászati cégénél.

A napokban számoltunk be arról, hogy milyen változatos folyamatok zajlottak le tavaly Mészáros Lőrinc borászati cégeinél. Míg a 89 és 111 milliós fejlesztési hitelt törlesztő Badacsony Pincészet és Tihanyi Borászati Kft.-k esetében az átlagos dolgozói létszámot 9-ről egyre, illetve kettőre csökkentették, a csökkenő árbevétel mellett pedig veszteséget sikerült kimutatni, addig a Canter Borház az egyik legjobb eredményt felmutató társaság lett. Esetében ugyanis a korábbi 16 milliós veszteséget tavaly több mint 4 milliós nyereségbe sikerült átfordítani.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Most a Badacsonyi Pincészetnél és a Tihanyi Borászati Kft.-nél történtek némi értelmet nyertek. A cégközlönyben megjelentek értelmében ezt a két céget Mészárosék beolvasztják a Canter Borház Kft.-be.

Az egyesülés után a Canter Borház tárgyi eszközeinek értéke 708 millióról 2,2 milliárdra nő, a 166 milliós forgóeszköz-állomány pedig 197 millióra nő, amin belül a követelések értéke 56,5 millió forint lesz, a pénzeszközök nagysága viszont épp csak pár százezerrel, 23,9 millióra emelkedik.