1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közzétette első féléves beszámolóját az MVM.

Az MVM csoport féléves árbevétele 340 milliárd forinttal 2770 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest, főként a 2022-es világpiaci helyzet áthúzódó hatásaként, valamint azáltal, hogy az E.ON Áramszolgáltató Kft. megvásárlásával 2022 második negyedéve után nőtt az MVM csoport szolgáltatási portfóliója.

A társaságcsoport az első félévben 209 milliárd forint adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 81 milliárd forint veszteséggel, amely főként a külföldi versenypiaci eredményeknek köszönhető. Az MVM csoport regionális szerepének erősödését jelzi, hogy a féléves adózott eredmény csaknem harmada a külföldi leányvállalatok - kiemelten a cseh innogy Ceská republika a.s. - teljesítményéből adódott.

A vállalatcsoport 121 milliárd forint összegű beruházást valósított meg 2023 első félévében a hazai villamosenergia-hálózat stabilitásának biztosítása érdekében, elsődlegesen az átviteli- és elosztóhálózati infrastruktúra fejlesztéseihez, valamint a megújuló erőművi kapacitások bővítéséhez kapcsolódóan.

(MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!