1p

Tetemes adósságot jelentett a cég.

A New Yersey-i szövetségi bíróságra benyújtott csődbejelentés szerint a WeWork közösségi munkatereket kínáló cégnek 10-50 milliárd dollár közötti kötelezettsége van - írja a BBC. A bejelentés jogi védelmet biztosít a WeWork-nek a hitelezőkkel szemben és további eszközöket biztosít a bérbeadókkal folytatott tárgyalásokhoz.

A cég közleménye szerint a közösségi terei világszerte nyitva maradnak és működőképesek lesznek szerte a világon. A csődjelentés nem érinti az Egyesült Államokon és a Kanadán kívüli helyszíneket és a franchise-okat.

A WeWork legjobb időszakában - 2019 elején - mintegy 47 milliárd dollárt ért, idén viszont a részvények mintegy 99 százalékot veszítettek értékükből. Hétfőn ideiglenesen le is állították a kereskedést a részvényekkel a New York-i tőzsdén a várt csődbejelentés miatt. A társaságot előbb a társalapító kiszorítása, majd a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett irodabezárások és nagy mértékű home office sújtotta. 2023 első felében a WeWork több mint egymilliárd dolláros veszteséget könyvelt el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!