Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A piacon már korábban is terjedt a hír, hogy az Andy Vajnához került Lapcom ismét tulajdonost válthat. Lapunk most úgy tudja, a váltás még idén, december végéig le is zajlik.

A Lapcom tavaly került Andy Vajna tulajdonába, amikor a Kajmán-szigetekre bejegyzett Radio Bridge Media Holdings Limited úgy döntött, hogy az évek óta milliárdos profittal működő kiadót mégis eladja.

Amikor idén októberben távozott a Lapcom vezérigazgatója, Andreas Merz, már szárnyra kaptak azok a hírek, hogy hamarosan Mészáros Lőrinc érkezhet új tulajdonosként Vajna helyére. Ez összevág azzal a piaci értesüléssel, amit korábban a 444.hu írt meg, hogy egy új állami holding lesz a most még szétszórt tulajdonosi körhöz tartozó lapok tulajdonosa.

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adatai szerint 2018 harmadik negyedévében a Bors értékesített példányszáma 50 717, a Kisalföldé 47 717, a Délmagyaré pedig 27 536 volt, vagyis összesen közel 126 ezer olvasót érnek el a Lapcom lapjai. (Nem mellesleg ezzel a példányszámmal a Kisalföld a legnagyobb példányszámú nem bulvár napilap Magyarországon.)A már Mészárosnál lévő lapok eladott példányszáma ugyanebben az időszakban összesen 194 801 volt. Jelenleg a legnagyobb példányszámú lap a Vas Népe 31 409, Zalai Hírlap 29 558 és a Napló 22 795. Így összesen 320 ezer példányban jelenhetnének meg a Mészároshoz tartozó vidéki lapok, valamint a Bors. 

Akkor még eldöntetlennek tűnt, hogy mi lesz a TV2 és a Bors sorsa, ám egyre valószínűbb, hogy a Lapcomhoz tartozó bulvárlap, a két legnagyobb, legjobb - és nem utolsósorban legnagyobb példányszámú - megyei napilappal (Kisalföld, Délmagyar) együtt a Mediaworksön keresztül már így is tucatnyi megyei lapot birtokló Mészáros érdekeltségébe fog tartozni.

Ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy a Russmedia három megyei lapját megszerző Heinrich Pecina (aki 2016-ban nem mellesleg a Népszabadságot kivégezte, majd eladta a tulajdonában levő Mediaworksöt Mészárosnak) a hírek szerint ismét tárgyal Mészáros Lőrinccel. Amennyiben a Russmedia és a Lapcom vidéki lapjai is Mészároshoz kerülnek, úgy az összes megyei napilap Mészáros Lőrinc érdekkörébe fog tartozni. Az eddigi tapasztalatok alapján az NMHH és a GVH nem emel majd vétót a túlzott piaci erőfölény miatt. 

Az összes megyei lap online felületeinek értékesítése már az Atmediánál van, így a kisalfold.hu, a borsonline, a delmagyar.hu is. Ezek együttes havi egyedi látogatószáma októberben meghaladta a kétmilliót. A Mediaworks megyei lapjainak (itt az Axel Springer és a PLT, összesen 13 lapjáról van szó) online felületeit oktüberben mintegy 2,4 millió egyedi látogató kereste fel, míg a Russmedia megyei honlapjait 830 ezren.

Vagyis - a keresztlátogatókat is beleszámolva - mintegy ötmillió emberhez jutnának el Mészáros online lapjain keresztül.

A megyei lapok példányszáma a Mediaworksnél folyamatosan esik (nagyrészt az olvasótábor kihalása miatt), mióta Mészáros tulajdonába került, még gyorsabban, mint korábban. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.