2018. október 11. 10:59
mfor.hu

Az egyik fő kivitelező a West Hungária Bau.

Elmozdult a holtpontról a kispesti Honvéd új stadionjának ügye. A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció szerint a megvan a Bozsik Stadion építési munkálataira kiírt tender győztese, így a 2013 óta húzódó beruházás hamarosan elindulhat. A nyertes közös ajánlattevőként a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft., alvállalkozó a ZÁÉV Építőipari Zrt..

A munkálatok jelen állás szerint 11,7 milliárd forintba kerülnek majd.

Ez csaknem kétszeres drágulást jelent az eredetileg saccolt 5 milliárd forintos árhoz képest.

Mindhárom cég rutinos építő, akik a közbeszerzéseken is rendre sikerrel indulnak. A felcsúti telephelyjel is rendelkező Pharos 930 millióért szállt be a békéscsabai stadion felújításába, részt vett a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum több mint 3 milliárdos fejlesztésében, és tulajdonosa, Végh Gábor egészalakos Puskás Ferenc-szobrot adományozott a felcsúti akadémiának.

A WHB Paár Attila érdekeltsége, aki a miniszterelnöki vő, Tiborcz István üzlettársa. A WHB többek között a tavalyi vizes vébén keresett nagyot, és 14 milliárdért újítja fel az Operaházat. A vállalat gyakran mozdul Mészáros Lőrinc cégeivel, a Paksi Atomerőműnél például 3,6 milliárdért alakítanak ki a felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségével közösen tartalék vezetési pontot.

A ZÁÉV kivitelezi a Fertődi Építővel együtt a 4000 férőhelyes Kaposvár Arénát, a Swietelskyvel közösen 4,3 milliárdért építették fel a győri Arénát. A legnagyobb dobásuk a Puskás Stadion: a 150 milliárd forintos megbízást a Magyar Építőkkel nyerték el, alvállalkozónak viszont többek között bevették a WHB-t is.

Az Bozsik Stadion UEFA 4-es, azaz legmagasabb kategóriás létesítmény lesz, ami legalább 8000 szurkolót fogad be.

(24.hu)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.