2018. október 11. 10:59
mfor.hu

Az egyik fő kivitelező a West Hungária Bau.

Elmozdult a holtpontról a kispesti Honvéd új stadionjának ügye. A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció szerint a megvan a Bozsik Stadion építési munkálataira kiírt tender győztese, így a 2013 óta húzódó beruházás hamarosan elindulhat. A nyertes közös ajánlattevőként a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft., alvállalkozó a ZÁÉV Építőipari Zrt..

A munkálatok jelen állás szerint 11,7 milliárd forintba kerülnek majd.

Ez csaknem kétszeres drágulást jelent az eredetileg saccolt 5 milliárd forintos árhoz képest.

Mindhárom cég rutinos építő, akik a közbeszerzéseken is rendre sikerrel indulnak. A felcsúti telephelyjel is rendelkező Pharos 930 millióért szállt be a békéscsabai stadion felújításába, részt vett a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum több mint 3 milliárdos fejlesztésében, és tulajdonosa, Végh Gábor egészalakos Puskás Ferenc-szobrot adományozott a felcsúti akadémiának.

A WHB Paár Attila érdekeltsége, aki a miniszterelnöki vő, Tiborcz István üzlettársa. A WHB többek között a tavalyi vizes vébén keresett nagyot, és 14 milliárdért újítja fel az Operaházat. A vállalat gyakran mozdul Mészáros Lőrinc cégeivel, a Paksi Atomerőműnél például 3,6 milliárdért alakítanak ki a felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségével közösen tartalék vezetési pontot.

A ZÁÉV kivitelezi a Fertődi Építővel együtt a 4000 férőhelyes Kaposvár Arénát, a Swietelskyvel közösen 4,3 milliárdért építették fel a győri Arénát. A legnagyobb dobásuk a Puskás Stadion: a 150 milliárd forintos megbízást a Magyar Építőkkel nyerték el, alvállalkozónak viszont többek között bevették a WHB-t is.

Az Bozsik Stadion UEFA 4-es, azaz legmagasabb kategóriás létesítmény lesz, ami legalább 8000 szurkolót fogad be.

(24.hu)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.