1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ilyen profitráta a médiapiacon igazi kuriózum.

Az acnews.hu-t kiadó AC News Kft. már tavaly májusban is meghökkentő eredményeket közölt. Miközben az oldal látogatottságát a Gemius nem is méri, és a Facebookon mindössze 1300 követővel rendelkezik, a 2021-es évben 1,16 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 1,01 milliárd forint nyeresége volt, amiből 725 milliós osztalékot vehetett fel a cégben 95 százalékos tulajdoni aránnyal rendelkező Bessenyei - írja a Média1.

Az acnews.hu 2022-ben is aranybányának bizonyult. A portál – amelynek tematikája feltűnően hasonló a már említett twn.hu bulvároldaléhoz – a 2022-es mérlege szerint 784 milliós nettó árbevételt produkált, az adózott eredmény pedig 670 millió forint volt. Hogy ez miből jött össze, arra a kiadó pénzügyi beszámolója nem igazán ad magyarázatot. Ráadásul az AC News a tavalyi évben mindössze 6 főt foglalkoztatott. A hirdetési felületeiket viszont ugyanaz a cég értékesíti, mint a twn.hu-ét.

Ennek köszönhetően 909 millió forint osztalékot fizettek ki maguknak a tulajdonosok, Bessenyei István, valamint az 5 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Simándi Etelka.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!