<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A sportszergyártó a jövőben sokkal jobban ráfekszik az outdoor felszerelések gyártására, míg egyes, kevésbé népszerű csapat- és teremsportokból kivonul. Igen, ennek is a koronavírus az oka.

2025-re a világ negyedik legnagyobb outdoorsport-márkájává akar felfejlődni az Adidas, miután a cég felismerte, hogy globálisan rohamosan nő a túrázás, síelés és egyéb kültéri sportok népszerűsége. A német vállalat célja, hogy felzárkózzon az iparágat vezető The North Face, Patagonia és Arc'teryx mellé, írja a Financial Times.

Kasper Rorsted Adidas-vezető azt mondta a lapnak, hogy cége jelenleg a Nike mögött a világ második legnagyobb sportszergyártója, de az outdoor alágazatban csak a hatodik-hetedik helyen tanyázik. A hangsúlyváltás közvetlen oka az, hogy a pandémia miatti lezárások következtében az emberek a teremsportok helyett a szabadban való sportolás felé fordultak. A súlypont-áthelyezés vesztesei egyes rétegsportok lesznek: az Adidas a jövőben kivonul a lacrosse és az ausztrál futball területéről, és visszafogja a jelenlétét a birkózásban és a krikettben.

Az Adidas Terrex néven gyárt outdooros termékeket, például túrázáshoz való esőkabátokat, túracipőket, ennek a vonalnak azonban Rorsted szerint egyelőre "egyszámjegyű" a részesedése a vállalat éves 19,8 milliárd eurós bevételéből. Hogy ezt növeljék, a Terrex a jövőben a már ismert termékei körét kibővíti, és teljes technikairuházat-palettával száll majd versenybe a kültérisportolók kegyeiért.

A termékkör-bővítést nem bízzák a véletlenre, tavaly leigazolták a The North Face-t tulajdonló VC Corporation másik ismert outdooros cégétől, az elsősorban a merinói gyapjúból készült aláöltözékekkel foglalkozó Icebreakertől Carla Murphyt, hogy felügyelje a Terrex bővítését. További albrand-erősítő lépésként az Adidas külön Terrex márkaboltok nyitását tervezi. Rorsted azt mondja, ennek a lépésnek kulcsszerepe lesz abban, hogy 2025-re 30 milliárd eurósra növeljék az Adidas éves bevételét. A Terrex értékesítésénél a 8-10 százalékos növekedés elérése a cél 2025-ig.

(FT)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.