2019. június 21. 14:37
mfor.hu

A nemzetközi Danubius hotellánctól egy magyar ingatlanfejlesztő társaság veszi át a szállodát.

A Danubius Hotels Group megállapodást kötött a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról - közölték az Mfor.hu-val.

Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke szerint az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására.

(Fotó: Danubius) (Fotó: Danubius)

A Danubius Hotels Group és az Indotek Csoport megállapodtak, hogy a Danubius Hotels Group üzemelteti a Gellért Hotelt az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig. A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Gellért Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit a tőle megszokott magas színvonalú szolgáltatásaival és vendégszeretetével.

A Gellér Budapest egyik legikonikusabb, szecessziós stílusban megépült, öt szinten összesen 234  szobával.

Az Indotek az épület eredeti funkcióinak megtartása mellett nagyszabású beruházást tervez megvalósítani a szállóban. Az Indotek Csoport egyébként arról nevezetes, hogy ők vették meg az MKB és az Országos Betétbiztosítási Alap rossz követeléseit, ez utóbbit az Mfor.hu írta meg először.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.