Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

72 másodperc alatt fönt lehetünk a Citadellánál.

Valóban lesz Gellért-hegyi sikló: a Főpolgármesteri Hivatal megerősítette a G7 értesülését, hogy az Erzsébet híd budai hídfője környékén a projekttel kapcsolatos régészeti feltárás zajlik. A lap szeptember végén írt először a fejlesztésről, de akkor a főváros még titkolózott a beruházás kapcsán.

A Gellért-hegyi sikló látványterve. (Fotó: Walton Imre)A Gellért-hegyi sikló látványterve. (Fotó: Walton Imre)

A Főpolgármesteri Hivatal most azt is közölte, hogy az építési munkák a következő fél évben megkezdődnek, és várhatóan 2020 nyarán már siklóval lehetne menni a Gellért-hegyre. A hivatal szerint a beruházás “egyik nem titkolt célja”, hogy a Gellért-hegyet mentesítse a tömeges buszforgalomtól a környezet megóvása és a hegy tehermentesítése érdekében.

A sikló bejárata a Rác Fürdő mellett induló, a Hegyalja út alatt kialakított aluljáróból nyílik majd. A budavári siklóval ellentétben egy pálya lenne, középen egy kitérővel. A siló az Orom utca magasságáig a föld alatt fut majd, aztán feljön a felszínre, és egy 2,5-3,5 méter magas hídszerkezeten halad tovább. Egy kabin 40 férőhelyes lesz, a menetidőt 72 másodpercesre ígérik.

A beruházás bekerülési költsége 4-5 milliárd forint lesz az “előkészítés jelen állása szerint”. 

A sikló projektgazdája a Gellérthegyi Sikló Beruházó és Szolgáltató Kft, amely 25 százalékban a BKK tulajdonában van, 75 százalékban pedig egy magáncégé. A főváros közlése szerint a finanszírozást ez a többségi tulajdonos, a Sikló-Beruházó Kft. nevű magáncég biztosítja “pénzintézeti és/vagy magánforrásból”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.