<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Azért annyira nem kell „megijedni”, csupán annyi történik ugyanis, hogy az alig három éve alapított Unitreasury Kft. beolvad a tulajdonosába, a Mészáros-házaspár befolyása alatt álló Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.-be.

Az Unitreasury Kft.-t egy olasz magánszemély alapította 2015 szeptemberében 3 millió forintos törzstőkével, üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadásra. A Mészáros-cégbirodalomhoz 2017 májusában csatlakozott, akkor vásárolta meg a 80 százalékát az R-Kord Építőipari Kft., a 20 százalékát pedig az Opimus Group, amelyet később, 2017 augusztusában Opus Global Nyrt.-re kereszteltek át.

Mészáros LőrincMészáros Lőrinc

Az új tulajdonosok tagi kölcsönt nyújtottak az Unitreasurynek, amely a kamataival együtt 2017 végén több mint 2 milliárd forintra rúgott, s a cég nyilvánosan elérhető éves beszámolójából kiolvashatóan azt a célt szolgálta, hogy azt az ugyancsak Mészárosékhoz tartozó, tiszapüspöki székhelyű, keményítőt és keményítőtermékeket gyártó, Kall Ingredients Kereskedelmi Kft.-be fektesse. Ez az összeg részben az addig egy vagyonkezelő kft. tulajdonában volt, alig 25 milliós éves forgalmú cég felfuttatását finanszírozhatta. Ez sikerült is, a Kall az első teljes, 2017. október 1-jétől 2018. szeptember 30-áig tartó üzleti évét 8,6 milliárd forintos forgalommal zárta, igaz, 1,1 milliárd forintos veszteség mellett.

Az Unitreasury 2018 júliusában került át a Mészáros Lőrinc és felesége fele-fele arányú tulajdonában lévő Talentis Grouphoz. S adott neki gyakorlatilag az előző évivel megegyező tagi kölcsönt, amely ugyancsak a Kallnál landolt. Az Unitreasury összességében 2018 végén már csaknem 4,3 milliárdos tagi kölcsönnel tartozott a Talentisnek.

Annak következtében, hogy a herceghalmi székhelyű Unitreasury beolvad az ugyancsak a Pest megyei településen bejegyzett Talentis Groupba, utóbbi saját tőkéje a június 30-ai vagyonmérleg-tervezet szerint 12,7 milliárd forintról 13 milliárdra emelkedik, míg jegyzett tőkéje marad 51 millió forint. Befektetett pénzügyi eszközei csaknem 17,5 milliárdra rúgnak, kötelezettségei mintegy 2 milliárddal többre, 19,4 milliárdnyira. Ebből 10,6 milliárd hosszú, míg 8,8 milliárd rövid lejáratú.  

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.