2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Érzékeny adatok szivároghattak ki.

Ismeretlenek feltörték az orosz kémbankként emlegetett budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank levelezőrendszerét: e-mailek, dokumentációk és egyéb érzékeny információk kerülhettek hackerek kezébe, akik ezeket az anyagokat terjeszteni kezdték - tudta meg a hvg.hu.

A támadás azon a napon történt, amikor a sajtóban megjelentek a hírek, hogy Bulgária augusztustól megszünteti a tagságát a bankban, így Magyarország marad az egyedüli európai részvényes.

„A kibertámadás utáni levelezőszerverek jelenlegi érzékenysége miatt kénytelen vagyok a privát e-mail-címemről írni önnek” – így kezdte válaszlevelét a lap megkeresésére az orosz hátterű, de budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank munkatársa, miután arról érdeklődtek, meg tudják-e erősíteni, hogy hackertámadás érte a pénzintézetet.

Lapunk úgy tudja, hogy a hackerek belső levelezésekhez, dokumentációkhoz, érzékeny információkhoz is hozzájutottak. Ezek legtöbbje orosz és angol nyelven van írva, de akad magyar nyelven jegyzett dokumentum is. Úgy tudjuk, hogy a bank elleni hackertámadás révén megszerzett dokumentumokat terjeszteni is kezdték.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!