<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Érzékeny adatok szivároghattak ki.

Ismeretlenek feltörték az orosz kémbankként emlegetett budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank levelezőrendszerét: e-mailek, dokumentációk és egyéb érzékeny információk kerülhettek hackerek kezébe, akik ezeket az anyagokat terjeszteni kezdték - tudta meg a hvg.hu.

A támadás azon a napon történt, amikor a sajtóban megjelentek a hírek, hogy Bulgária augusztustól megszünteti a tagságát a bankban, így Magyarország marad az egyedüli európai részvényes.

„A kibertámadás utáni levelezőszerverek jelenlegi érzékenysége miatt kénytelen vagyok a privát e-mail-címemről írni önnek” – így kezdte válaszlevelét a lap megkeresésére az orosz hátterű, de budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank munkatársa, miután arról érdeklődtek, meg tudják-e erősíteni, hogy hackertámadás érte a pénzintézetet.

Lapunk úgy tudja, hogy a hackerek belső levelezésekhez, dokumentációkhoz, érzékeny információkhoz is hozzájutottak. Ezek legtöbbje orosz és angol nyelven van írva, de akad magyar nyelven jegyzett dokumentum is. Úgy tudjuk, hogy a bank elleni hackertámadás révén megszerzett dokumentumokat terjeszteni is kezdték.