Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A méhmióma és az endometriózis kezelését célzó Relugolix kombinációs tablettát az USA-n kívüli piacokon értékesítik. 

A Richter Gedeon Nyrt. és a a nőgyógyászat terápiás területen, illetve a prosztatarák indikációban innovatív készítményeket fejlesztő Myovant Sciences GmbH kizárólagos megállapodást kötött a relugolix kombinációs (40 mg relugolix, 1,0 mg ösztradiol és 0,5 mg norethindrone acetát tartalmú) tabletta forgalmazására méhmióma és endometriózis indikációkban Európa, a Független Államok Közössége, ideértve Oroszországot is, Latin-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland területén.

A megállapodás értelmében a Myovant szerződéskötéskor 40 millió dollár mérföldkőbevételt kap és a hatósági engedélyezések egyes mérföldkövei eléréséhez kötött további, legfeljebb 40 milliárd dollár mérföldkőbevételre jogosult. Az engedélyezés utáni értékesítési szintekhez kötött mérföldkőbevételek 107,5 millió dollárt tehetnek ki és ugyancsak az értékesítés mértékéhez kötik a felek a sávosan fizetendő royalty nagyságát is. A Myovant a relugolix kombinációs tabletta tekintetében valamennyi, az Egyesült Államok területére vonatkozó jogot megtart magának, hasonlóképpen a relugolix-nek a nem nőgyógyászati indikációira vonatkozó jogaihoz.

A megállapodás értelmében, a Myovant irányítja továbbra is a relugolix kombinációs tabletta globális fejlesztési tevékenységét. A Richter felelőssége lesz a helyi klinikai fejlesztés, gyártás, valamint a teljeskörű értékesítés saját illetőségi területén. A Myovant opciós lehetőségként hagyja nyitva a Richter számára a relugolix kombinációs tabletta jövőbeni, a fertilitás területén kívül eső nőgyógyászati fejlesztésében való közreműködésének lehetőségét.

„Kiemelt nőgyógyászati portfoliónknak a legújabb innovatív termékekkel való folyamatos bővítése hagyományosan központi elemét képezi a Richter stratégiájának” – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon elnöke. „A Myovant-tal kötött licencszerződés egyedülálló lehetőséget teremt arra, hogy számottevő változást hozzunk a méhmiómában és endometriózisban szenvedő nők millióinak életében.”

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a Richter Gedeon-nal, egy olyan vállalattal, amelyik több mint 38 országban foglal el vezető helyet a nyőgyógyászati készítmények piacán egyesíthetjük erőinket, annak érdekében, hogy mielőbb forgalomba kerüljön a napi egyszeri adagolású, relugolix kombinációs tabletta a méhmióbán és endometriózisban szenvedő nők kezelésésre” – mondta Frank Karbe, a Myovant elnöke és gazdasági igazgatója. “Emellett, ez a megállapodás tovább erősíti a Myovant pénzügyi helyzetét és lehetővé teszi, hogy a relugolix további fejlesztésére összpontosíthassunk és felkészülhessünk a jövőben lehetséges piaci bevezetésekre az Egyesült Államokban”.

2020 márciusában a Myovant törzskönyvezési kérelmet nyújtott be az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) a relugolix kombinációs készítménynek a méhmiómához kapcsolódó középsúlyos és súlyos tünetek kezelésére. A kérelem validálása megtörtént és jelenleg annak értékelése folyik az EMA-nál. A Myovant várakozásai szerint az endometriózishoz kapcsolódó fájdalom indikációban végzett SPIRIT 2 és SPIRIT 1 fázis III klinikai vizsgálatok előzetes adatai 2020 áprilisában, illetve a második negyedévében állnak majd rendelkezésre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.