2019. április 5. 16:48
mfor.hu

Gyakorlatilag néhány nap alatt lecserélődött a TV2 teljes vezérkara. Úgy tűnik az új tulajdonosok a hozzájuk kötődő emberkben bíznak.

Gyanítható volt, hogy Andy Vajna halála után lesznek változások a TV2 menedzsmentjében. Ezt jelezte, hogy nagyon gyorsan Mészáros Lőrinc köréhez került a tévécsatornák irányítása. Az azonban kisebb meglepetés, hogy néhány nap alatt gyakorlatilag a teljes vezérkart leváltották. Nagy kérdés lesz, hogy az új tulajdonosokhoz lojális vezetés képes lesz-e tovább vinni az elődök eredményeit. A csatornacsoport ugyanis hosszú idő után a teljes napon minden fontos célcsoportban utolérte és elhagyta az RTL Magyarország csatornáit.

Legkevésbé a vezérigazgató csere volt meglepő, hiszen még élt Andy Vajna, amikor felröppentek olyan hírek, hogy az egykoron az RTL élén álló, majd a TV2-t vezető Dirk Grekens távozik. Ezt tavaly még az érintettek cáfolták, a helyzet azóta sokat változott. Az MTVA éléről ugyanis "eligazolt" Vaszily Miklós, akiről többször felmerült a sajtóban, hogy ő lehet a TV2 új vezérigazgatója.

Ez végül be is jött, miután szerdán bejelentették, hogy Dirk Gerkens három év után közös megegyezéssel hagyja ott a TV2-csoportot. Akkor ugyanis azt is közölték, hogy a társaság operatív vezetését Vaszily Miklós, az igazgatóság elnöke veszi át, aki a csoport stratégiai irányítása mellett ideiglenesen a vezérigazgatói feladatkört is ellátja.

Vaszily Miklós lett a TV2 Csoport erős embere (MTI Fotó - Koszticsák Szilárd) Vaszily Miklós lett a TV2 Csoport erős embere (MTI Fotó - Koszticsák Szilárd)

A következő felsővezető távozását csütörtökön közölte a médiavállalat. A társaság sajtóközleménye szerint tizenegy év után közös megegyezéssel távozik Zájer Attila, a csoport eddigi ügyfélkapcsolati igazgatója. Érdekesség, hogy miközben a vezető elhagyja a céget, a közlemény azt hangoztatta, hogy Zájer Attila az elmúlt tizenegy évben nagy sikereket ért el a TV2 Csoport bevételi céljainak elérésében.

Pénteken aztán további vezetőváltásokról is hírt adtak. A médiavállalat azt közölte, hogy 2019. április 4-ével új vezetőket neveztek ki a TV2 Média Csoport élére. Zájer Attila ügyfélkapcsolati igazgatót Csikesz Erika váltja, Ökrös Gergely kreatív igazgató helyére Kirády Attila érkezik. Jávorfi Szilvia pénzügyi igazgató távozásával pedig Bíró Anikót kérték fel a pénzügyi terület vezetésére.

Míg Pap Gitka, korábbi általános vezérigazgató-helyettes pozíciója betöltetlen marad, egy új igazgatóság alakul, melynek élére Kovács Gergely kerül, aki adminisztrációs és üzletfejlesztési igazgatóként segíti majd a cég munkáját a kommunikáció, marketing, illetve a digitális területeken.

Miután a napokban távozó vezetők mindegyike Andy Vajna regnálása idején bizonyította a lojalitását, és úgy tűnt a kormányzati kommunikációt támogató céloknak megfelelően tevékenykedtek, ezért elsőre kissé meglepő, hogy ilyen mértékű vezércserét hajtottak végre. A legnagyobb valószínűséggel az állhat a háttérben, hogy az új tulajdonosok és Vaszily Miklós  mégsem bízott a menedzsmentben, és a hozájuk kötődő emberekkel akarták feltölteni a TV2 vezetőségét. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.