2018. május 15. 09:26
mfor.hu

Nem tölthetnek még egy tanévet bizonytalanságban, nyilatkozta az egyetem rektora.

Ha nyárig nincs megállapodás, az egyetemnek Bécsbe kell költöznie, nyiltkozta a Washington Postnak Michael Ignatieff, a CEU rektora.

Ignatieff azt mondta:

„Ha ez így folytatódik, nem leszünk vonzóak a diákoknak. Nem tudunk embereket felvenni, és elkezdünk elvérezni. Nem tölthetünk még egy tanévet bizonytalanságban.”


Ha a kormány úgy dönt, nem adja meg a CEU-nak a működési engedélyt, akkor az EU történetében először kényszerítenek távozásra egy akkreditált egyetemet.

Márciusban jött a hír, hogy a CEU Bécsben nyit új kampuszt. Ez a hivatalos közlés szerint csupán bővülést jelent, azonban már akkor is nyilvánvaló volt, hogy ez a költözés előjele is lehet. A Soros György-alapította egyetemnek Budapesten van a központja, és a New York-állambeli Bard College-en működtetnek képzési helyszínt. Utóbbit csak azért alapították meg, mert a tavaly módosított felsőoktatási törvény értelmében Magyarországon csak ezzel lehetne biztosítani a CEU jövőjét. Az egyetem ezzel a feladat rá eső részét letudta, a magyar kormány viszont továbbra sem árulja el, szerintük is így van-e.

Épp kedden reggel derült ki, hogy Soros György másik nagy magyarországi projektje, a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti irodája Berlinbe költözik az egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezet miatt.

via 444

 

 

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.