3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Május 15-én kinyit a Hunguest Hotels szegedi és mátraházi szállodája. Hatalmas akciókkal várják a vendégeket, a dolgozók pedig vizsgát tesznek a Covid kódexből.

Közel két hónap szünet után hatalmas akciókkal május 15-től fokozatosan újranyitnak a Hunguest Hotels Zrt. hazai szállodái. A Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó szállodalánc még március 22-én döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt átmenetileg bezárja a Hunguest szállodákat. A kormány döntése értelmében május 4-én vidéken megszűntek a kijárási korlátozások, így a szállodák is újra kinyithatnak.

Túlzás nélkül állíthatjuk , hogy amikor márciusban felfüggeszteni kényszerültünk szállodáink működését, az a Hunguest Hotels több mint húsz éves történelmének legnehezebb momentuma volt. Nem láttuk a jövőt, ahogy más sem. Számtalan forgatókönyvvel dolgoztunk, abban bíztunk, hogy talán lehet nyarunk. A kényszerű zárások cselekvésre ösztönöztek minket, előrébb hoztuk hét szállodánk teljeskörű felújítását, a munkák hamarosan  meg is kezdődnek. Aztán a helyzet napról-napra javulni kezdett, a láthatatlan ellenséggel folytatott küzdelem eredményesnek látszik - közli weboldalán a Hunguest.

Első lépésként május 15-én, pénteken két szálloda: a szegedi Hunguest Hotel Forrás és a mátraházai Lifestyle Hotel Mátra nyitja meg kapuit vendégei előtt. Igazi Grand Opening-re készülnek: a hármat fizet ötöt kap akcióban például 10 ezer forintba sem fog kerülni egy éjszaka. A többi (nem tartós felújítás alatt álló) szálloda pedig május 29-től, a pünkösdi hosszú hétvégére már újra foglalható lesz. Magyarországon és külföldön összesen 26 szállodát üzemeltet a Hunguest, ezek közül 7 szállodát újítanak most fel. Ezek még évekig zárva lesznek:

  • Hotel Répce, Bükfürdő
  • Hotel Helios, Hévíz
  • Hotel Panoráma, Hévíz
  • Hotel Bál Resort, Balatonalmádi
  • Grandhotel Galya, Mátraszentimre
  • Hotel Flóra, Eger
  • Hotel Béke, Hajdúszoboszló

Ellenben például a nyíregyházi, a gyulai, az egerszalóki és lillafüredi szállodájuk is újra kinyithat a nyárra. Számos megoldással készülnek a szállodákban, hogy minimalizálják a fertőzésveszélyt, saját COVID kódexet készítettek a biztonság elősegítése érdekében, amelyből valamennyi munkatárs vizsgát tesz még az újranyitás előtt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a közel 2 hónapos szünet mekkora kárt okozott a szállodaláncnak, azt viszont már bejelentették, hogy mintegy 50 százalékos leépítést hajtanak végre, ami 800-850 ember elbocsátását jelenti. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!