Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

Ez is kiderül abból az interjúból, amelyet az Mfor.hu-nak és a Privátbankár.hu-nak adott Simák Pál. A CIB Bank elnök-vezérigazgatója úgy véli, a Takarékbank, az MKB Bank és a Budapest Bank egyesülése nem fogja jelentősen befolyásolni a hazai versenyhelyzetet, mondán, az most is intenzív, jelenleg is sok „játékos” van. A CIB-nél úgy tartják, a gazdaság a jövő év végére térhet vissza nagyjából arra a szintre, ahol a válság előtt, 2019 végén volt, attól függően, mikor lesz vakcina. Becsléseik szerint a hitelmoratórium 2021. június 30-áig való meghosszabbítására rászorultsági alapon jogosult lakossági ügyfeleik 15-20, a vállalatiaknak azonban csak az egytizede élhet a prolongálás lehetőségével.

Durvul a koronavírus-járvány, javában benne vagyunk a második hullámban, a kormány kénytelen volt visszatérni a tavaszi szigorításokhoz. Ilyen körülmények között, amikor már csak elővigyázatosságból is emelni kell a home office-ban dolgozók arányát, mennyire nehéz irányítani egy bankot?

Az elején nagyon tartottunk a home office-tól, jelentős újítás volt kitalálni és megérteni, hogyan kezeljük. Ráadásul korábban nem igazán mutatkozott rá igény, így nem voltunk biztosak abban, hogyan lehet hatékonyan megvalósítani. A kényszer hatására tavasszal aztán nagyon gyorsan, két nap alatt teljes mértékben átálltunk az online működésre, köszönhetően anyavállalatunk, az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként ránk is jellemző hatékony szervezeti felépítésnek és a kollégák elkötelezettségének. Ezt jó volt látni. Nálunk nyáron sem volt kötelező bejárni az irodába. Szeptembertől ismét kifejezetten kérjük a központi területeken dolgozó kollégákat, hogy csak akkor járjanak be, ha ez feltétlenül szükséges a munkavégzéshez. Így most nagyjából az irodában dolgozó kollégák 80 százaléka otthonról dolgozik, és hosszú távon is azzal tervezünk, hogy az irodában és a home office-ban lévők 60-40 százalékos aránya fenntartható működési modell, így erre alapozzuk a járvány levonulása utáni új foglalkoztatási normát. 

Összességében a bank a home office növekvő aránya mellett is jól működik. Mostanra hozzászoktunk az új működési keretekhez, a hatékonyság is kiváló. A távmunka kétségtelenül elveszi a spontaneitás lehetőségét, amelyet hiányolunk is: elveszik az, hogy a folyosón vagy az étteremben kialakuló, nem tervezett beszélgetésekből rengeteg remek gondolat és ötlet születik.

Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója. Fotó: CIBSimák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója. Fotó: CIB

Ilyen bizonytalan helyzetben, amikor nem tudni, meddig tarthat a járvány, az még a mostaninál is súlyosabb válságba rántja-e a világot, vagy már túl vagyunk a nehezén, s jön az enyhülés, hogyan tudják megtervezni a 2021-es évet? Vannak fix pontok?

Mi már korábban is a GDP 5-7 százalék közötti idei visszaesésével számoltunk, még azt megelőzően, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szeptember végén gyakorlatilag ugyanerre a szintre rontotta az előrejelzését.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.