2p

A Tesla profitja csaknem a nyolcszorosára nőtt tavaly.

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó tavalyi adózott eredménye 5,52 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 721 millió dollárról, amikor először zárt évet nyereséggel. Az autógyártó bevétele 71 százalékkal, 53,8 milliárd dollárra nőtt, az eladott autók száma 87 százalékkal, 936 ezerre emelkedett.

Idén nem lesz új modell (Fotó: Pixabay)
Idén nem lesz új modell (Fotó: Pixabay)

A Tesla tavalyi negyedik negyedévi adózott eredménye 2,3 milliárd dollárra, részvényenként 2,05 dollárra nőtt, szemben az előző év azonos időszakában elért 270 millió dollárral, részvényenként 0,24 dollárral.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 2,54 dollár volt, ami felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 2,36 dollárt.

A Tesla negyedéves bevétele 65 százalékkal, 17,7 milliárd dollárra nőtt, nagyobb mértékben a várt 17,1 milliárd dollárnál, miközben az autóeladások 71 százalékkal, 308,65 ezer autóra bővültek.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a befektetőkkel folytatott konferenciabeszélgetésen elmondta, hogy a vállalat idén nem fog új autómodelleket piacra dobni.

"A Tesla idén a termelés növelésére helyezi a hangsúlyt" - mondta Musk, megjegyezve, hogy 2022-ben több mint 50 százalékkal tervezik növelni a kiszállítást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!