<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A Lucid autógyártó összeolvadt egy Michael Klein Wall Street-i nagyágyú által támogatott speciális célú felvásárló társasággal, majd debütált a Nasdaq részvénypiacon, ahol egyből 19 százalékkal nőtt a részvényei értéke.

Hétfőn debütált az amerikai Nasdaq részvénypiacon a Lucid Group Inc. nevű elektromosautó-gyártó, és rögtön az első napon 19 százalékos részvényár-emelkedésnek is örülhetett, írja a Reuters. A cég részvényei 25,24 dollárról indultak. A Lucid vezetője a Tesla volt mérnöke, Peter Rawlinson. A Lucid a részvénypiaci debütálást megelőzően olvadt össze egy speciális célú felvásárló társasággal (SPAC), melyet a Wall Street-i üzletkötő, Michael Klein támogat.

A Lucid februárban olvadt össze egy másik céggel, és a Churchill Capital Corp IV vállalattal való közösködés után a pro forma feltételezett tőkeértéke 24 milliárd dollárra nőtt. A Lucid tőzsdei debütje hatalmas osztalékot jelent a szaúd-arábiai Állami Befektetési Alap számára, amely 2018-ban több mint egymilliárd dollárt fektetett be a társaságba meghatározó részesedésért cserébe. A szaúdi alap, a BlackRock és további cégek februárban 2,5 milliárd dollárt toltak a Lucidba a Churchill Capitallal való összeolvadásakor.

A fentiekből látszik, hogy a befektetők iszonyúan bíznak a Lucidban, de a pénzlapátolás kritikusai szerint túlzottan kockázatos olyan cég sikerére fogadni, melynek nincs bevétele. A klímaváltozás elleni harc ugyanakkor borítékolhatóan az elektromos járművek felé löki az egész világot - valószínűleg ez áll a Lucid-szponzorok bátorsága mögött.

(Reuters)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.