2018. október 17. 17:40
MTI

12,5 milliárd forintba került, melynek az akadémia a 30 százalékát állta, a többi TAO-pénz volt.

Szerdán sajtóbejáráson mutatták be Felcsúton a múlt szombaton átadott Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontot. Itt Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója elmondta, hogy a létesítmény három részre tagolódik: 

  • egy labdajátékcsarnokra, 
  • egy torna- és edzőteremre, 
  • valamint egy konferenciaközpontra. 

A labdajátékcsarnok 250 fős lelátóval futball-, kosárlabda-, kézilabda-, röplabda- és teniszmérkőzések rendezésére alkalmas, de a mindennapos testnevelés helyszíne is lesz. A négysávos futópálya 96 méter hosszú, ahol a futballisták futóteljesítményét fotocellák segítségével tudják mérni. A gimnasztika teremben az erősítőgépek mellett bokszring is van. A konferenciaközpont egy 250 fős és egy kisebb, 130 fős előadótermet foglal magában, melyek cégek számára is elérhetők lesznek egész évben.

Az MTI-s Illyés Tibor fotói:

A komplexumot múlt szombaton Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke adta át. Orbán azt mondta, hogy a csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban résztvevő Vál-völgyi gyerekek is használni fogják.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új központja 9800 négyzetméteren terül el, kivitelezésénél 15 ezer köbméter betont, 1826 köbméter faanyagot, nyolcezer négyzetméter palát, valamint 18 ezer kilogramm rezet használtak fel. A létesítmény mintegy 12,5 milliárd forintból valósult meg, az akadémia 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból fedezte a fejlesztést.