<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A dél-kelet-európai informatikai piacon terjeszkednek tovább. 

A dél-kelet-európai informatikai piacon folytathatja terjeszkedését a 4iG, miután előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a belgrádi központú TeleGroup 70 százalékos, többségi tulajdonának megszerzésére – közölte a 4iG.

A céltársaságok esetleges megvásárlása összhangban van a 4iG regionális terjeszkedési stratégiájával. Fotó: 4iGA céltársaságok esetleges megvásárlása összhangban van a 4iG regionális terjeszkedési stratégiájával. Fotó: 4iG

Mint a közleményben kitérnek rá, a tervezett tranzakció a céltársaságok és leányvállalatainak  átvilágítását, az adásvételi szerződés aláírását és a szükséges versenyhivatali jóváhagyások után 2021. december végéig zárulhat.

Az akvizíció sikeres zárásával a 4iG a balkáni régió három országban is megjelenne szakmai befektetőként.

Az 1992-es alapítása óta a TeleGroup nemzetközi technológiai vállalattá nőtte ki magát, amely sikeresen működik az európai és a közel -keleti piacokon. A TeleGroup Szerbiában (TeleGroup Beograd), Bosznia-Hercegovinában (TeleGroup Banja Luka) és Montenegróban (TeleGroup Podgorica) is a vezető szolgáltatók közé tartozik. Emellett a cégcsoport az Egyesült Királyságban és Németországban, valamit a Közel-Keleten Kuvaitban és Libanonban rendelkezik saját képviselettel.

A cégcsoport több mint 250 munkavállalót foglalkoztat a balkáni térség országaiban, konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót. A TeleGroup legjelentősebb vállalata a TeleGroup Beograd, ami tavaly 44 millió eurós árbevétel mellett 2,2 millió eurós EBITDA-t ért el.

A TeleGroup átfogó informatikai megoldásokat és infrastruktúra-tervezési szolgáltatásokat nyújt a különböző iparágak igényeinek megfelelően az adatközpont, kommunikációs és együttműködési rendszerektől kezdődően a biztonsági megoldásokon keresztül.

A céltársaságok esetleges megvásárlása összhangban van a 4iG regionális terjeszkedési stratégiájával, amelyet a 4iG az elkövetkező időszakban tovább kíván erősíteni a nyugat-balkáni régióban – zárul a 4iG közleménye.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.