Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető személyek bábáskodásával ingatlanos profilú vállalkozás jött létre, most pedig egy újabb ilyen fókuszú cég elindítására bukkantunk, amely alapítóinak egyike, Gál Miklós a Mészáros Csoportnál dolgozik.

Még az óév utolsó napján számoltunk be arról, hogy két, karácsony előtt létrejött magántőkealap közül az egyiket azzal a céllal alapították, hogy az egy olyan ingatlanos vállalkozást gründoljon, amelynek székhelye a Mészáros-cégbirodalom számos társaságáéval megegyezik, ügyvezetője pedig a felcsúti milliárdos egyik legfontosabb bizalmi embere.

Gál Miklósék az új ingatlancéggel befektetési lehetőségeket keresnek. Fotó: depositphotos
Gál Miklósék az új ingatlancéggel befektetési lehetőségeket keresnek. Fotó: depositphotos

Most pedig a nyilvánosan elérhető adatbázisokban egy további olyan cégre bukkantunk, amely ugyancsak az év szent ünnepe előtt nem sokkal indult útnak, fő tevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele, s a tulajdonosok Mészáros Lőrinchez közel állnak. Az Arthur Bergmann Ingatlan Kft-ről van szó, amelyet a kft-k létrehozásához szükséges minimális, 3 millió forintos törzstőkével hozott létre az Arthur Bergmann Hungary Pénzügyi Zrt.

Utóbbinak volt már egy ingatlanos cége, amely ráadásul alapvetően ugyanazzal, vagyis saját tulajdonú ingatlanok adásvételével foglalkozott, mint a december közepén elindított vállalkozás. Nevezetesen az Arthur Bergmann Property Ingatlanforgalmazó és -hasznosító Zrt., amely 2013 augusztusában alakult, ám alig valamivel több mint három évet követően, 2016 decemberében törölték a cégnyilvántartásból. Egy másik céget pedig Arthur Bergmann Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. néven egy magánszemély, bizonyos Gulyás Balázs jegyzett – egy szlovákiai cég, a Profit System s.r.o. képviselőjeként – két éven át, 2016-ban és 2017-ben, hogy aztán ez is eltűnjön a süllyesztőben.

A tavaly december közepén létrehozott Arthur Bergmann Ingatlan Kft. tulajdonosa az Arthur Bergmann Hungary Pénzügyi Zrt., amely 2012 decemberében látta meg a napvilágot. Az alapítók a cég azóta közzétett hivatalos nyilvántartásaiban nincsenek megnevezve. Az indulást követő évről készült éves beszámolóban csupán annyi szerepelt, hogy a tulajdonos egy belföldi magánszemély és egy belföldi társaság, 2014-től kezdve pedig már részvényesekként következetesen „belföldi magánszemélyek”-et szerepeltettek.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.
Email-címe megadása után választhat előfizetői csomagjaink közül.

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.