2p

A Független Benzinkutak Szövetsége hosszú listát tett közzé, nem csak falvak, de nagyobb városok is érint a Mol korlátozása. Az olajtársaság ugyanis a százhalombattai finomító műszaki hibája miatt nem tudja ellátni a kutak egy részét.

Ahogy arról beszámoltunk, a Dunai Finomítóban keletkezett műszaki hiba miatt csak korlátozott kapacitás mellett működik jelenleg az üzem. Emiatt pedig a Mol korlátozásokról döntött, és nagyjából 200 kisebb üzemanyagtöltő állomás ellátása szünetel.

Talán nem meglepő, hogy ez azzal járt, hogy jónéhány településen hiába van benzinkút, ha nincs üzemanyag, az autósok nem tudnak tankolni. A Független Benzinkutak Szövetsége vasárnap reggel tette közzé azt a listát, amelyen a már korlátozott ellátással rendelkező településeket sorolják fel. Némileg meglepő módon nagyobb városokat is találunk rajta, így például a szervezet szerint korlátozott az ellátás Baján, Balassagyarmaton, Gyöngyösön, Gödöllőn és Hajdúböszörményen is.

Korábban a Mol azt közölte, hogy amennyiben nincs elegendő nagykereskedelmi vagy logisztikai kapacitásuk ellátni a partnereiket, akkor is figyelembe veszik, hogy a lakosság nagyjából 20 kilométeres körzetben találjon üzemelő kutat.

A Független Benzinkutak Szövetségének közleménye szerint ezeken a településeken korlátozott az ellátás: Molnaszecsőd, Nyírpazony, Gyöngyös, Tápióbicske, Baja, Szentantalfa, Balassagyarmat, Bakonycsernye, Kiskunfélegyháza, Nagytarcsa, Berettyóújfalu, Szászvár, Lajosmizse, Nyírkárász, Nyírbogdány, Szigetszentmárton, Pusztaszabolcs, Fehérvárcsurgó, Aba, Sárszentmihály, Pörböly, Hercegszántó, Nyíregyháza-Sóstófürdő, Besenyőtelek, Hajdúböszörmény, Demecser, Gödöllő, Berhida.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!