2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sikerült a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Postás Szakszervezet, valamint a Magyar Posta vezetésének megállapodnia.

Átlagosan mintegy 10 százalékos keresetfejlesztésről állapodott meg a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Postás Szakszervezet, valamint a Magyar Posta vezetése 2023. január 1-jétől visszamenőlegesen.

A bértárgyalásokon a felek egyetértenek abban, hogy a Magyar Postának, mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatójának, valamint csomaglogisztikai vállalatának a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is megfizetett és megbecsült postai dolgozókra van szüksége, amelyhez elengedhetetlen a béremelés – olvasható a társaság hivatalos közleményében.

Itt van a megállapodás. Fotó: MTI
Itt van a megállapodás. Fotó: MTI

A most megvalósuló keresetfejlesztés megfelel a társaság jelenlegi teherviselő képességének és figyelembe veszi a munkavállalók társaságnál eltöltött éveit. A bérfejlesztés mértékéről és annak részletes feltételeiről az érdekképviseletekkel megállapodás került aláírásra a mai napon – írták.

A megállapodás értelmében – a hároméves bérmegállapodásban szereplő 2 százalék helyett – átlagosan 10 százalékos béremelést hajtanak végre 2023. január 1-jével visszamenőlegesen. A Magyar Posta Zrt. közlése szerint a megemelt béreket első alkalommal az áprilisi hóra vonatkozó bérükkel kapják meg a munkavállalók.

Arról is beszámoltak, hogy az idei éven belüli lojalitás elismerésére biztosított béren kívüli juttatást két egyenlő részletben fizeti ki a munkáltató. Az első, bruttó 50 000 forintos részletet a dolgozók márciusban kapták meg.

A második részletet jelentő bruttó 50 000 Ft decemberben kerül kifizetésre, de az összeg még emelkedhet. Ezenfelül duplájára nőtt a munkavállalók napi munkába járását támogató utazásiköltség-térítése is – jelezték.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!