2018. augusztus 10. 12:59
mfor.hu

Minden bizonnyal Szilvásvárad egyik különleges nevezetessége lesz a Szalajka-völgy bejáratát elcsúfító építmény.

Augusztus 18-án nyílik meg Szilvásváradon a lipicai lovasközpont, jelentette be az M1-en Dallos Andor, a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója. Aznap családi napot is szervez ott az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A központot a Kincsem Nemzeti Lovasprogram részeként, 6,8 milliárd forintból fejlesztették. 10 hektáron terül el, egy fedeles lovarda komplexumból, kiszolgáló egységekből és egy nyitott lovaspályából áll. Nemzetközi szintű versenyek és edzőtáborok megrendezésére is alkalmas lesz. A fejlesztésre az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a Mészáros és Mészáros Kft-vel és az Euro Campus Kft-vel szerződött.

Az óriási betonkomplexumot az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy bejáratához húzták fel. A lovasközponthoz parkolót is kellett létesíteni, így egy nagyobb területen kivágták a fákat, és a helyüket is lebetonozták, alaposan elcsúfítva a környezetet. Az építkezésről még korábban közölt képeket az index és a 444 is, kattintás után megcsodálhatók.

A lovasstadiont korábban Bozsik József, a lovasszövetség korábbi kapitánya kritizálta, aki nem értette, hogy miért kell egy ekkora stadiont egy ilyen kicsi és nehezen megközelíthető településre vinni, miért nem lehet Kecskeméten felhúzni. Bozsikot ezután hamar le is váltották, és a kapitányi poszt mellett elvették tőle az utánpótlásnevelést is.
via MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.