TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. augusztus 10. 12:59
mfor.hu

Minden bizonnyal Szilvásvárad egyik különleges nevezetessége lesz a Szalajka-völgy bejáratát elcsúfító építmény.

Augusztus 18-án nyílik meg Szilvásváradon a lipicai lovasközpont, jelentette be az M1-en Dallos Andor, a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója. Aznap családi napot is szervez ott az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A központot a Kincsem Nemzeti Lovasprogram részeként, 6,8 milliárd forintból fejlesztették. 10 hektáron terül el, egy fedeles lovarda komplexumból, kiszolgáló egységekből és egy nyitott lovaspályából áll. Nemzetközi szintű versenyek és edzőtáborok megrendezésére is alkalmas lesz. A fejlesztésre az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a Mészáros és Mészáros Kft-vel és az Euro Campus Kft-vel szerződött.

Az óriási betonkomplexumot az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy bejáratához húzták fel. A lovasközponthoz parkolót is kellett létesíteni, így egy nagyobb területen kivágták a fákat, és a helyüket is lebetonozták, alaposan elcsúfítva a környezetet. Az építkezésről még korábban közölt képeket az index és a 444 is, kattintás után megcsodálhatók.

A lovasstadiont korábban Bozsik József, a lovasszövetség korábbi kapitánya kritizálta, aki nem értette, hogy miért kell egy ekkora stadiont egy ilyen kicsi és nehezen megközelíthető településre vinni, miért nem lehet Kecskeméten felhúzni. Bozsikot ezután hamar le is váltották, és a kapitányi poszt mellett elvették tőle az utánpótlásnevelést is.
via MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.