1p

Most nem hibázott a Tesla, úgy tűnik végre beindul a Model 3 termelése is.

Az autógyártó kedden  tette közzé harmadik negyedéves gyártási számait, melyben sikerült meghaladni a saját és a piac várakozását is. A negyedév során a vállalat összesen 83500 darab autót gyártott, melyből 55840 darabot tett ki a Model 3, ezzel pedig sikerült megugrani az 55600 darabos konszenzust, valamint a tervezett 50-55 ezer darabos célkitűzést is.

A Tesla szerint a felröppent hírek ellenére sikerült növelniük a leszállítási kapacitásukat, noha a Kínával szembeni kereskedelmi intézkedések egyértelműen hátrányt jelentenek. Az amerikai vámtarifák kiszabására válaszul ugyanis Kína mintegy 40%-os importvámot állapított meg a Tesla autóira szemben más személyautók 15 százalékos importvámjával. A Tesla emiatt rákapcsolt a shanghaji gyártósor felhúzására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!