TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. március 7. 11:06
MTI

Erős lett az évkezdet az orosz pénzintézetnél.

A Sberbank, a Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank adózott eredménye 23,4 százalékkal nőtt éves összevetésben az idei első két hónapban.


A bank szerdán azt közölte, hogy az orosz számviteli szabvány (RAS) szerint a profit 129,096 milliárd rubelre (1 rubel=4,50 forint) nőtt az egy évvel korábbi 104,621 milliárd rubelről. Az adózás előtti nyereség a két hónapban 15 százalékkal, 162 650 milliárd rubelre emelkedett. Az orosz bank díjbevétele 22,4 százalékkal, 55,8 milliárd rubelre nőtt.

A Sberbank tavalyi profitja 38,2 százalékkal, 748 milliárd 700 millió rubelre ugrott. A Sberbank hat éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.