2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Kis pénzügyi befektetéssel nagy hasznot ígérő kísérlet kezdődött Budapesten annak érdekében, hogy a hulladék szelektív gyűjtéséhez hasonlóan a kiolvasott, megunt könyvek ne a kukában végezzék, hanem körforgásban maradjanak, azaz egyik olvasó kezéből a másikba kerüljenek.

Az elmúlt hetekben Budapest számos helyszínén jelentek meg a könyveket újra hasznosító könyvespolcok. A Budapesti Közművek (BKM) kísérleti jelleggel könyvespolcokat állított fel a főváros nyilvános terein, hogy a könyvek körforgásban maradjanak. A BKM Ecseri úti, a BKK Széll Kálmán téri és a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán, a Fővárosi Állatkertben, továbbá a XV. és XVIII. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központokban is vannak könyvespolcok, tehát a megújult kerületi hulladékudvarokban is gazdát cserélhetnek a régi könyvek.

Fotó: BKM
Fotó: BKM

Az indulást követő első hónapban közel másfélezer könyv került a kukák helyett az újonnan felállított polcokra. Nem csak a helyszíneken eltöltött várakozás ideje alatt olvashatók a polcon lévő könyvek. A köteteket ingyen haza is lehet vinni, s ha valaki úgy találja, hozhat otthonról helyettük kidobásra nem méltó, jobb sorsra érdemes darabokat. Az első tapasztalatok szerint az ügyfélszolgálatok könyvespolcain elsősorban a szórakoztató, míg az állatkertben inkább az ifjúsági irodalom és a kötelező olvasmányok találnak leggyorsabban új gazdára.

A most felállított könyvespolcokon hasznos információkat kaphatnak arról is, hogy a BKM XV. és XVIII. kerületében található Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában a köteteken kívül milyen fölöslegessé vált, de mások számára még használható, értékes tárgyakat, eszközöket fogadnak be, hogy a könyvekhez hasonlóan ezek is új gazdára találjanak. Az újrahasználati raktárban megtalálható tárgyakat a leendő tulajdonosok szimbolikus, akár már százforintos áron is megtudják vásárolni, legyen szó babafelszerelésről, játékról, sporteszközről, de akár bútorról is.

Fotó: BKM
Fotó: BKM

Mint megtudtuk, a társaság az első hetek sikerén felbuzdulva már a hálózat bővítésén dolgozik, a budapestiek hamarosan újabb helyszíneken találkozhatnak a könyveket életben tartó BKM könyvespolcokkal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!