TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Azzal, hogy hétvégén a debreceni focicsapat nem tudta kiharcolni az NBI-es bentmaradást, egy 27 éves korszak ért véget. A fő tulajdonos kiszállásával egy teljesen új szakasz kezdődik a klub történetében.

Meglepetésre az NBI-es bajnokság egyik kiesője lett hétvégén a 10 éve még nemzetközi kupákban szereplő DVSC. A történtek sokkolták a várost és minden érintetett, de még azokat is, akik csak távolról figyelték a focicsapat sorsát.

Szima Gábor (Fotó: MTI) Szima Gábor (Fotó: MTI)

Az NBII-es szerepléssel egy új éra kezdődik el, újra kell építeni a csapatot és mielőbb vissza kell térnie az NBI-be - nagyjából ezek voltak a legelső órákban megfogalmazott vélemények. Ugyan szurkolói körökben fel-felmerült, hogy ideje lenne egy új tulajdonosnak is megjelennie a színen, arra, hogy ez megtörténik, egyértelmű jelek nem utaltak az elmúlt napokban. Igaz, a Pósán László, fideszes debreceni képviselő egy bejegyzésében  kellő nyomatékkal fogalmazott, és bár egyértelmű utalás nem volt a tulajdonosváltásra, a leírt sorokba mégis többen belelátták ennek a közelségét is:

"A DVSC labdarúgó csapatánál teljes megújulás és szemléletváltás szükséges a hozzáállás és a szakmaiság terén egyaránt. Mindazok, akik a klubnál ezt a helyzetet előidézték, szedjék a sátorfájukat! Hajrá Loki! Hajrá Debrecen!"

Mindeközben Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa a Nemzeti Sportnak adott interjújában tette világossá, hogy esze ágában sincs távozni a csapatot működtető Zrt.-től.

Mindezek után szerdán délben rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak Debrecenben, ahol bejelentették:

A Szima család azonnali hatállyal megválik a DVSC Futballszervező Zrt-ben lévő többségi tulajdonrészétől.

A család tulajdonrészét átmenetileg a kisebbségi tulajdonnal rendelkező önkormányzat fogja átvenni a Zrt. irányításával együtt.

A Cívishír beszámolója szerint az igazgatótanács elnöke a Schaeffler debreceni igazgatója, Szabó Péter lesz, melynek tagja lesz Sásdi András és Katona Zoltán vállalkozók, a McDonald’s éttermeket üzemeltető Cserháti Gabriella, Makray Balázs sportmenedzser, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum igazgatója, valamint Szabó Miklós, a Tranzit-csoport alapítója.

A régi klubvezetésből egyedül Róka Géza marad a helyén, rá továbbra is ügyvezetőként számítanak. Az idény végén visszavonult Tőzsér Dániel lesz a szakmai igazgató. Az ő kinevezésükről a július 2-i közgyűlés dönt.

Papp László polgármester szerint a DVSC tiszta lappal fog indulni, és új szövetséget kötnek a város gazdasági életének prominenseivel, hogy álljanak be a klub mögé.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.