2p

Simontornyán építhet új boltot a jelenleg több mint 230 üzletből álló hálózatot működtető Penny. 

Hamarosan megkezdődhet Simontornyán - a Mol-töltőállomás melletti területen - a Penny Magyarország évek várt beruházása 

- közölte hivatalos Facebook-oldalán a Tolna vármegyei város önkormányzata a boltlánctól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

Elkészült ugyanis az engedélyezéshez szükséges műszaki tervdokumentáció, melyre a Tolna Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya építési engedélyt adott. Ez egyébként nem mindennapos dolog, a külföldi boltláncok a plázastop miatt nem mindig kapnak zöld jelzést egy-egy új üzlet megnyitásához. 

Új város a boltlánc céltábláján. Fotó: Simontornya Városi Önkormányzat
Új város a boltlánc céltábláján. Fotó: Simontornya Városi Önkormányzat

A Pennynek a városban nem kell megküzdenie a legfőbb konkurenseivel, legalábbis a Google térképe és a boltláncok üzletkeresői szerint a hirpermarkettel is rendelkező cégeknek (Auchan, Tesco, Spar), valamint a rivális diszkonthálózatoknak (Aldi, Lidl) nincs üzlete a városban. Ugyanakkor a Coopnak van itt egysége. 

A Pennynek egyébként már több mint 230 boltból áll a magyarországi üzlethálózata. A boltlánc 2022-ben a Trade Magazin toplistája szerint a hetedik volt 489 milliárd forintos bruttó forgalmával, egy hellyel lemaradva az akkor 505 milliárdos bevételt összehozó Alditól, megelőzte viszont a 462 milliárdos Reált. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!