2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

270 lakásos társasházat építhetnek a gazdagréti Madárhegyre, több ezer lakó tiltakozik.

Már több mint háromezren írták alá azt a petíciót, amelyben egy XI. kerületi 20 ezer négyzetméteres zöldterület beépítése ellen tiltakoznak – értesült az rtl.hu. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a magántulajdonban lévő telken a Bayer Constructhoz köthető vállalkozás húzna fel egy nagy társasházat, amelynek magassága a 11 métert is elérheti – teszi hozzá az rtl.hu. A lakók szerint a klímaválság idején megengedhetetlen a fák kivágása, ráadásul úgy vélik: nem lesz elég hely az amúgy is hiányos infrastruktúra kiépítésre.

A Madárhegyen nagyra értékelik a zöldet
A Madárhegyen nagyra értékelik a zöldet
Fotó: wikipedia

A néhány napja megindult munkák mindenesetre leálltak, azt pedig az önkormányzat vizsgálja majd, hogy a cég a szabályoknak megfelelően végezett-e tereprendezést.

Az elmúlt napokban többször is kint járt a rendőrség annál a XI. kerületi teleknél, ahol a Bayer Construct autói jelentek meg, a munkások pedig tereprendezési munkákba kezdtek. Az rtl.hu információi szerint a hatóságokat a lakók hívták ki, akik szerint szabálytalanul irtották a növényzetet a Hosszúréti utcában.

A Burdapesti Rendőr-főkapitányság ugyanakkor azt közölte: „a rendőrök megállapították, hogy a magántulajdonban lévő területen a tulajdonos megbízásából végeztek tereprendezési munkálatokat, ami a gaz levágását, a cserje és bozót irtását foglalta magában – fákat nem vágtak ki. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel, rendőrségi eljárás nem indult. A keletkezett iratokat a kerületi önkormányzatnak küldik meg annak vizsgálata érdekében, hogy a tereprendezés önkormányzati rendeletbe ütközött-e.”

Az önkormányzat szerint ugyanakkor építési engedély és hivatalos terv még nincsen, a lakók ezért is lepődtek meg, hogy már tereprendezési munkák kezdődtek.

A terület egyébként lassan 20 éve van magánkézben, akkor adta el a fővárosi önkormányzat, de a kerület tájékoztatása szerint a Bayer Constructhoz köthető cég csak tavaly vásárolta meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!