<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Pintér Máté 306 millió forintért, hitel nélkül vásárolta meg a Felix Kitchen & Bart üzemeltető céget.

A jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátjához, Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt., írja a 24.hu.

A cégvásárlással maga az épület nem lett Pintéré, ő a brandet, az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket vette meg, valamint a 15 millió forintnyi árukészletet.

Pintér a Felix Gastronomy Kft. nevű vállalkozásán keresztül 306 millió forintot fizetett a Felixet üzemeltető cégért, és a 24-nek azt közölte, hogy nem vett fel hitelt a vásárláshoz. A lap szerint Pintért már a megnyitás után a Felix ötletgazdájaként jellemezték, bár az étterem hivatalos dokumentumaiban sohasem bukkant fel a neve.

Pintér a 24.hu kérdésére nem erősítette meg, hogy Matolcsy Ádámmal baráti kapcsolatban vannak, érdeklődésüket azzal hárította el, hogy a magánéletéről nem szívesen nyilatkozna. A lap ugyanakkor összeszedte, mi minden mutat arra, hogy Pintér "elválaszthatatlan" Matolcsy Ádám köreitől, a Felix pedig a jegybanki alapítványoktól.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.