<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
7p


			
		
		


		
		

Száraz István júliusban vásárolta meg a France Gourmet Foods Kft.-t, amely egyebek mellett budapesti Michelin-csillagos éttermeknek és menő szállodáknak szállít Párizsból behozott alapanyagokat. Ez már a második nagy fogása Száraznak a hazai csúcsgasztronómiai piacon, tavaly szeptemberben ugyanis a Culinarist szerezte meg, amelyet egyesíteni készül a France Gourmet-val.

Érdekes tulajdonosváltásra bukkantunk a hivatalos céges adatbázisokban. Eszerint július 19-én a France Gourmet Foods Kft. százszázalékos üzletrésze Lóczki Jánostól a Dry Import Kereskedelmi Kft. nevű céghez került. Az ügylet pikantériáját az adja, hogy a Dry Import végső tulajdonosa egy cégen, a Dry Holding Kft.-n keresztül Száraz István. A vételár nem került nyilvánosságra, az azonban feketén-fehéren látszódik, hogy a Gránit Bank 210 millió forintos hitelt nyújtott a Dry Importnak, amelyet az egyhavi irányadó budapesti bankközi hitelkamatlábat (ez a hitelfelvétel idején 0,9 százalék volt) 2,5 százalékponttal megfejelve kell visszafizetni.

Száraz István neve 2013 végén lett közismert, akkor indította el a vs.hu nevű portált, mint később kiderült, a lapot kiadó New Wave Media Group Kft. az induláshoz szükséges több mint félmilliárd forintot a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank alapítványaitól kapta. 

2015 végén Száraz cége, a New Wave Media egy másik portált, az Origo.hu-t kiadó céget is megszerezte, több mint 4 milliárd forintért. A New Wave-t 2017 nyarán a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vásárolta meg. A céget azóta már a Magyar Stratégiai Zrt. ingyen átadta a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.