3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A CIVIL Biztonsági Szolgálat ezúttal is a Pro-Tectum Partnert választotta alvállalkozónak a feladatra.

Ismét a CIVIL Biztonsági Szolgálat Zrt. őrizheti a Terror Házát, olvasható az uniós közbeszerzési értesítő hétfői hirdetményében. A következő 3 évre szóló munkát Schmidt Mária Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa hirdette meg, és keretében nemcsak a Terror Háza épületére, de az előtte lévő két műtárgyra, a vasfüggöny emlékműre és a berlini fal darabjára is vigyázni kell majd a biztonsági őröknek. A szolgálat 24 órás, és a portás-posztra is vonatkozik, a szerződést október elsején kötötték meg.

A feladat nyílt eljáráson talált gazdára, ennek ellenére a Civilen kívül más pályázója nem volt. Pénzről a megrendelés feladásakor még nem is volt szó, a felek végül a 2336 forintos órabérben állapodtak meg.

Forrás: terrorhaza.hu
Forrás: terrorhaza.hu

Az uniós hirdetményből nem, azonban a Közbeszerzési Hatóság oldalán található összefoglalóból már az is kiderül, hogy a munkához a civilesek alvállalkozót vonnak be, a Pro-Tectum Partner Kft.-t. A Pro-Tectum Sári Szabolcs tulajdonában áll, 2018-ban 1 milliárd forint volt az értékesítés nettó árbevétele, az adózott eredmény pedig 67 millió.

A céget 2014-ben alapították, és minden évben előre tudtak lépni: öt éve 58 milliós árbevétel és 2,8 milliós nyereség olvasható ki a céges beszámolóból, 2015-ben 262 millió és 8,6 millió, egy évvel később pedig 674 millió és 11 millió voltak az értékek. 2017 aztán félig-meddig törést hozott: akkor is már 1 milliárd forint volt a nettó árbevétel, ám abban az évben 10 milliót bukott a cég. Ennek konkrét okait nem részletezi az éves céges beszámoló kiegészítése, de az kiderül belőle, hogy 2016-ról '17-re 444 millióról 326 millióra csökkentek az anyagjellegű ráfordítások, a személyi jellegűek viszont azonos, 223 fős dolgozói látszámnál 203 millióról 676 millióra nőttek. Az egyéb ráfordítások 6 millióról 23 millióra ugrottak.

A fizetések emelése állhat tehát az anyagi bukás mögött, de mivel a beszámoló és a kiegészítés nem részletezi a bérköltségeket, így erről csak következtetéseink lehetnek. Elmondható, hogy a személyi jellegű ráfordításoknak általában kb. 80 százaléka a bérköltség, így azt feltételezzük, hogy a 2016-os bruttó 60 ezer forintos havi béreket bruttó 202 ezerre emelték egy évvel később.

A Pro-Tectumnak egyébként most két aktív álláshirdetése is van a cvonline.hu-n, nappalos, illetve 24-48 órás vagyonőri pozícióban. Ha tehát valaki sikeresen pályázik rájuk, lehetséges, hogy munkaidőben a Terror Házánál köt majd ki.

Ami a Civilt illeti, náluk 2018 abszolút a gyarapodás éve volt. A vállalat, melynek jelenlegi igazgatója Tasnádi László, Pintér volt rendészeti államtitkára, az aktuális céges beszámoló szerint a 2017-es állapotokhoz képest tavaly 171-ről 238-ra növelte az alkalmazottak számát. A nagyfokú népesedéssel a bérköltség is megugrott, 492 millió forintról 870-re, a személyi jellegű ráfordítások 718 millióról 1,5 milliárdra, a havi bruttó átlagfizetés a cégnél így 305 ezer forintra jön ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!