2019. november 11. 11:37

A CIVIL Biztonsági Szolgálat ezúttal is a Pro-Tectum Partnert választotta alvállalkozónak a feladatra.

Ismét a CIVIL Biztonsági Szolgálat Zrt. őrizheti a Terror Házát, olvasható az uniós közbeszerzési értesítő hétfői hirdetményében. A következő 3 évre szóló munkát Schmidt Mária Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa hirdette meg, és keretében nemcsak a Terror Háza épületére, de az előtte lévő két műtárgyra, a vasfüggöny emlékműre és a berlini fal darabjára is vigyázni kell majd a biztonsági őröknek. A szolgálat 24 órás, és a portás-posztra is vonatkozik, a szerződést október elsején kötötték meg.

A feladat nyílt eljáráson talált gazdára, ennek ellenére a Civilen kívül más pályázója nem volt. Pénzről a megrendelés feladásakor még nem is volt szó, a felek végül a 2336 forintos órabérben állapodtak meg.

Forrás: terrorhaza.hu Forrás: terrorhaza.hu

Az uniós hirdetményből nem, azonban a Közbeszerzési Hatóság oldalán található összefoglalóból már az is kiderül, hogy a munkához a civilesek alvállalkozót vonnak be, a Pro-Tectum Partner Kft.-t. A Pro-Tectum Sári Szabolcs tulajdonában áll, 2018-ban 1 milliárd forint volt az értékesítés nettó árbevétele, az adózott eredmény pedig 67 millió.

A céget 2014-ben alapították, és minden évben előre tudtak lépni: öt éve 58 milliós árbevétel és 2,8 milliós nyereség olvasható ki a céges beszámolóból, 2015-ben 262 millió és 8,6 millió, egy évvel később pedig 674 millió és 11 millió voltak az értékek. 2017 aztán félig-meddig törést hozott: akkor is már 1 milliárd forint volt a nettó árbevétel, ám abban az évben 10 milliót bukott a cég. Ennek konkrét okait nem részletezi az éves céges beszámoló kiegészítése, de az kiderül belőle, hogy 2016-ról '17-re 444 millióról 326 millióra csökkentek az anyagjellegű ráfordítások, a személyi jellegűek viszont azonos, 223 fős dolgozói látszámnál 203 millióról 676 millióra nőttek. Az egyéb ráfordítások 6 millióról 23 millióra ugrottak.

A fizetések emelése állhat tehát az anyagi bukás mögött, de mivel a beszámoló és a kiegészítés nem részletezi a bérköltségeket, így erről csak következtetéseink lehetnek. Elmondható, hogy a személyi jellegű ráfordításoknak általában kb. 80 százaléka a bérköltség, így azt feltételezzük, hogy a 2016-os bruttó 60 ezer forintos havi béreket bruttó 202 ezerre emelték egy évvel később.

A Pro-Tectumnak egyébként most két aktív álláshirdetése is van a cvonline.hu-n, nappalos, illetve 24-48 órás vagyonőri pozícióban. Ha tehát valaki sikeresen pályázik rájuk, lehetséges, hogy munkaidőben a Terror Házánál köt majd ki.

Ami a Civilt illeti, náluk 2018 abszolút a gyarapodás éve volt. A vállalat, melynek jelenlegi igazgatója Tasnádi László, Pintér volt rendészeti államtitkára, az aktuális céges beszámoló szerint a 2017-es állapotokhoz képest tavaly 171-ről 238-ra növelte az alkalmazottak számát. A nagyfokú népesedéssel a bérköltség is megugrott, 492 millió forintról 870-re, a személyi jellegű ráfordítások 718 millióról 1,5 milliárdra, a havi bruttó átlagfizetés a cégnél így 305 ezer forintra jön ki.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.