Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Márkázott tartalom

Min múlik az, hogy az elektromos fűtés alkalmazása mekkora energiafogyasztással jár együtt? A cikkben ezt a kérdést vizsgáljuk meg gyakorlati oldalról, kitérve minden fontos részletre.

Tegyük gyorsan tisztába, az elektromos fűtés már rég nem drága

Bő tizenöt vagy húsz évvel korábban még jogos volt a felvetés. Azóta viszont nem kevés innovatív fejlesztés ment végbe sikeresen, aminek az eredményeként az elektromos fűtés használatával együtt járó költségoldal is látványos fejlődésen ment keresztül.

Olyannyira, hogy egyre többször jelent költséghatékonyabb megoldást az elektromos fűtés a hagyományos megoldásokkal összevetve. De ha pusztán kiegészítő megoldásként tekintünk rá, akkor pedig egyenesen megkérdőjelezhetetlen a kedvező anyagi vonzat.

Nézzük is meg, milyen tényezők befolyásolhatják az elektromos fűtés energiafogyasztásának mértékét.

Az elektromos fűtés energiafogyasztását meghatározó tényezők

Mindenekelőtt nagyon nem mindegy, hogy az uralkodó kinti hőmérséklet milyen tartományban mozog. Amikor a hőmérő higanyszála erősen a mínusz értékeket döngeti, akkor értelemszerűen az elektromos fűtést is magasabb energiafelhasználás mellett tudjuk működtetni.

Aztán szintén fontos szerepet játszanak az épület energetikai tulajdonságai. Egy megfelelően szigetelt, korszerű nyílászárókkal ellátott épületben maga az elektromos fűtés is nagyobb hatékonysággal működhet. Ez pedig pozitívan befolyásolja az energiafogyasztást.

Persze mindezek mellett a felhasználás jellegén is rendkívül sok múlik. A hagyományos megoldásokhoz hasonlóan az elektromos fűtést is lehet intenzíven, illetve racionálisabb módon is használni. Utóbbi kapcsán nem kis segítséget jelenthet néhány innovatív eszköz és fejlesztés.

Ezekkel az innovatív eszközökkel még precízebben szabályozható az elektromos fűtés

Az elektromos fűtés alkalmazásához erősen javasolt termosztátot is beüzemelni. A termosztát ugyanis a hőmérséklet tűpontos szabályozását hivatott elősegíteni. Vagyis pontosan meg tudjuk határozni, hogy a lakásban hány fok uralkodjon.

Ennél haladóbb opciót jelent, hogy a termosztát a programozhatóság lehetőségét is magában hordozza. Vagyis precízen beállíthatjuk, hogy az elektromos fűtés a hét melyik napján, pontosan mikor kapcsoljon be.

Ezzel proaktív módon lehet kikerülni a felesleges energiafogyasztást, vagyis az elektromos fűtés áramfelhasználása sokkal racionálisabb lehet. Ha pedig ennél is haladóbb technikát szeretnénk bevetni, akkor a távolról is vezérelhető elektromos fűtés kialakítása legyen a cél.

Ezzel ugyanis az okostelefonunk segítségével is be- vagy kikapcsolható az otthoni elektromos fűtés, időtől és lokációtól teljesen függetlenül. Magyarul az energiafogyasztás szabályozása még magasabb szinten valósulhat meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.