<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hatékony fűtést biztosít, mégis alacsony telepítési költséggel jár

Ha a fűtőszőnyeget választjuk, akkor modern, gyors és olcsó elektromos padlófűtést telepíthetünk otthonunkba. Mivel a csemperagasztóba, vagy az aljzat betonba közvetlenül lefektethető, így a járólap vagy kövezet alá kerül beépítésre. Akár kiegészítő, akár teljes értékű fűtésre van szükségünk, okos választás.

A fűtőszőnyeg kis helyigénye miatt a kövezet feltörés nélkül, utólagos beépítésre is alkalmas, hiszen a csemperagasztót vagy aljzatkiegyenlítőt is legalább ekkora vastagságban kell bedolgozni. A  fektetés után a rendszert azonnal üzembe helyezhetjük, és 2,5 méteres gyárilag szerelt bekötőkábelének segítségével közvetlenül a termosztátba köthetjük - írja a https://www.futofolia.hu/futoszonyeg.

A fűtőszőnyegnek számos előnye van. Először is a higiénia, a szőnyegek ugyanis hajlamosak felszívni a port. Ezenkívül a hagyományos radiátorok a helyiség levegőjét keringetik, így a port és a szennyeződéseket is. A padlófűtés ezzel szemben inkább a tárgyakat melegíti fel, mint a levegőt, és nem okoz légkeringést. Ezért a sugárzó hő a legmegfelelőbb fűtési rendszer.

Használatával egyenletes hőmérséklet biztosítható, ezáltal magas komfortérzetet tarthatunk fel. Jól szabályozható, éppen ezért pénztárcabarát fűtési megoldás, amely egyaránt alkalmas lakás fűtésre nappaliba, konyhába, fürdőszobába, szobába, vagy garázsfűtésre. Használható padlófűtéshez, falfűtéshez egyaránt.

Előregyártott méretekben kapható, és teljesítménye szerint is több típust különböztethetünk meg: a 110 wattos fűtőszőnyeg például ideális választás az energiatakarékos, jól szigetelt ingatlanokba, míg a 160 wattos szinte minden szobába és minden padlótípushoz ajánlható. A 200 wattos változat ugyanakor még gyorsabban átmelegít és tökéletes választás a csempe vagy kőlapok alá, illetve olyan szobákba, ahol különösen gyors a hőveszteség.

 

Miért telepíthető ilyen olcsón a fűtőszőnyeg?

Mert nem kell feltörni a meglévő padlóburkolatot, egyszerűen telepíthető vésés és bontás nélkül. A szőnyegszerű padlófűtést egyszerűen elhelyezhetjük akár a már meglévő padlóburkolat felületére is, legyen az csempe vagy padlólap.

A fűtőszőnyeg a telepítés során a csemperagasztó rétegbe fektethető le, közvetlenül a hidegburkolat alá. A telepítési eljárásnak köszönhetően a padló gyorsabban melegszik fel.

 A mindössze néhány milliméter vastag fűtőszőnyeg beszerelése gyors és nem igényel különösebb gépészeti kialakítást, így természetesen szakember munkáját sem kell igénybe vennünk. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés, nincs szükség speciális beépítési rétegrend kialakítására. Ráadásul az élettartama gyakorlatilag korlátlan.

Vezérlése termosztáttal történik. A szőnyeg elsősorban az előtte  évő szilárd burkolatot melegíti fel, és a továbbiakban már ez sugározza szét fokozatosan és egyenletesen a hőt a helyiségben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.