<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke, Nagy Elek erről is tárgyalt a pénzügyminiszterrel.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát, a szervezet feladatait bemutató rendezvényre került sor a Corvinus Egyetemen, ahol Nagy Elek elnök és Zsabka Zsolt, az Ipari Tagozat elnöke állt a hallgatóság rendelkezésére. Az egyetem Iparpolitikai Kutatóközpontja meghívásának eleget téve a kamara képviselőitől az általános tájékoztatáson túl egy érdekes kezdeményezésről is értesülést szerezhettek a résztvevők.

Nagy Elek és Zsabka ZsoltNagy Elek és Zsabka Zsolt

 

Nagy Elek elárulta például, hogy friss elnöki mandátuma óta már tárgyalt a pénzügyminiszterrel (Varga Mihállyal), melynek során szóba került, hogy miképpen lehetne honlaphoz juttatni a budapesti vállalkozásokat. Mint a kamaraonline.hu oldalon megjelent beszámolóból kiderül, az elnök szerint a kamara feladata egyszerre egyszerű és bonyolult: szolgáltató kamarát kell csinálniuk, amely segít a szakképzésben, a mentorálásban, és a kezdő vállalkozások integrálásában a gazdaság vérkeringésébe. Ennek apropóján ismertette a kamarai elnök a pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalásainak egyik első eredményét, melynek célja, hogy minden budapesti vállalkozás kedvezményesen, előre kidolgozott minták alapján juthasson honlaphoz.

 

A tervek között említette, hogy a legfontosabb információkat kell eljuttatni a vállalkozókhoz: jogszabályfigyelést, célzott gazdasági hírfigyelést, pályázatfigyelést.

Elmondta továbbá, hogy Budapestnek elképesztő lehetőségei vannak az életminőség, a turizmus és a gazdaság terén, és az a kamara célja, hogy elősegítse a főváros térségszervező erővé fejlődését. Ezt a BKIK elemzésekkel, felmérésekkel, hatásvizsgálatokkal tudja támogatni. Viszont minderre csak akkor lehet képes a testület, ha a vállalkozók szemében is hitelessé válik – ebben a kérdésben az elkövetkező egy év során áttörést vár, és saját megbízatása egyik mércéjének is ezt tekinti - olvasható a beszámolóban.

Zsabka Zsolt tagozati elnök elmondta, hogy a 49121 regisztrált kamarai tagra mindössze 935 önkéntes tag jut, amit mindenképpen fejleszteni szükséges. A fő feladatuk ugyanakkor nem az egyéni érdekek képviselete, hanem az összetett gazdasági hatások vizsgálata. Ennek jegyében érték el például féléves tárgyalássorozattal a taxitarifák emelését, és láttak hozzá a piac megtisztításához, vagy lobbiztak sikeresen a kormányzatnál az építkezésekhez kötődő áfa kedvezményes kulcsa emelésének elhalasztásáért. A jövőbeli konkrét feladatok közül kiemelte a vállalkozások digitalizálását, az elkövetkezendő 5-10 év során pedig kiemelt kérdés lesz a vállalkozások öröklődésének biztosítása, amellyel a BKIK is foglalkozik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.