Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke, Nagy Elek erről is tárgyalt a pénzügyminiszterrel.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát, a szervezet feladatait bemutató rendezvényre került sor a Corvinus Egyetemen, ahol Nagy Elek elnök és Zsabka Zsolt, az Ipari Tagozat elnöke állt a hallgatóság rendelkezésére. Az egyetem Iparpolitikai Kutatóközpontja meghívásának eleget téve a kamara képviselőitől az általános tájékoztatáson túl egy érdekes kezdeményezésről is értesülést szerezhettek a résztvevők.

Nagy Elek és Zsabka ZsoltNagy Elek és Zsabka Zsolt

 

Nagy Elek elárulta például, hogy friss elnöki mandátuma óta már tárgyalt a pénzügyminiszterrel (Varga Mihállyal), melynek során szóba került, hogy miképpen lehetne honlaphoz juttatni a budapesti vállalkozásokat. Mint a kamaraonline.hu oldalon megjelent beszámolóból kiderül, az elnök szerint a kamara feladata egyszerre egyszerű és bonyolult: szolgáltató kamarát kell csinálniuk, amely segít a szakképzésben, a mentorálásban, és a kezdő vállalkozások integrálásában a gazdaság vérkeringésébe. Ennek apropóján ismertette a kamarai elnök a pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalásainak egyik első eredményét, melynek célja, hogy minden budapesti vállalkozás kedvezményesen, előre kidolgozott minták alapján juthasson honlaphoz.

 

A tervek között említette, hogy a legfontosabb információkat kell eljuttatni a vállalkozókhoz: jogszabályfigyelést, célzott gazdasági hírfigyelést, pályázatfigyelést.

Elmondta továbbá, hogy Budapestnek elképesztő lehetőségei vannak az életminőség, a turizmus és a gazdaság terén, és az a kamara célja, hogy elősegítse a főváros térségszervező erővé fejlődését. Ezt a BKIK elemzésekkel, felmérésekkel, hatásvizsgálatokkal tudja támogatni. Viszont minderre csak akkor lehet képes a testület, ha a vállalkozók szemében is hitelessé válik – ebben a kérdésben az elkövetkező egy év során áttörést vár, és saját megbízatása egyik mércéjének is ezt tekinti - olvasható a beszámolóban.

Zsabka Zsolt tagozati elnök elmondta, hogy a 49121 regisztrált kamarai tagra mindössze 935 önkéntes tag jut, amit mindenképpen fejleszteni szükséges. A fő feladatuk ugyanakkor nem az egyéni érdekek képviselete, hanem az összetett gazdasági hatások vizsgálata. Ennek jegyében érték el például féléves tárgyalássorozattal a taxitarifák emelését, és láttak hozzá a piac megtisztításához, vagy lobbiztak sikeresen a kormányzatnál az építkezésekhez kötődő áfa kedvezményes kulcsa emelésének elhalasztásáért. A jövőbeli konkrét feladatok közül kiemelte a vállalkozások digitalizálását, az elkövetkezendő 5-10 év során pedig kiemelt kérdés lesz a vállalkozások öröklődésének biztosítása, amellyel a BKIK is foglalkozik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.