<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó vállalat december közepén vásárolta meg Geraldton Invest Zrt-t, így ezen keresztül több plázában szerzett tulajdonrészt.

Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. ugyanis december 12-én megvette Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt-t, amihez hozzátartozik többek között a székesfehérvári Alba Plaza is, számolt be a fejleményekről a 444.hu. A lap hozzáteszi, hogy a cég 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer’s-ben, így a novemberi vásárlásával együtt hivatalosan már 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében.

Tiborcz István birodalma tovább bővült. Fotó: BDPST Zrt.
Tiborcz István birodalma tovább bővült. Fotó: BDPST Zrt.

Azzal, hogy Tiborcz és Jellinek megegyeztek a Geraldtonról, egyben üzlettársakká is váltak, hiszen ettől kezdve közösen osztoznak a GSZ-Monument Kft.-n, amihez olyan bevásárlóközpontok tartoznak, mint a
•    a Duna Pláza;
•    a Corvin Pláza;
•    a Győr Pláza;
•    és a Miskolc Pláza.

Pontosítás

A cikk megjelenését követően az Indotek Group állásfoglalást adta ki:

„A Geraldton Invest Zrt. értékesítése a Gellért Szálló eladásához kötődik, a tranzakciónak nem része más ingatlanelem. A GSZ-Monument Kft. - amelynek leányvállalatai tulajdonolják a Duna Plázát, a Corvin Plázát, a Győr Plázát és a Miskolc Plázát, valamint a K TRADING Energia Kft.-t - ugyanis cégjogi változások keretében kivásárlásra került a Geraldton Invest Zrt.-ből a Lindewitt Magántőkealap által, amely egy, az Indotek Group által kezelt és tulajdonolt magántőkealap. Az Alba Bevásárlóközpont ugyancsak már korábban átkerült a szintén az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Propertygenix Kft.-be, így a cikkben említett ingatlanelemek és a K TRADING Energia Kft. továbbra is kizárólag az Indotek Group tulajdonát képezi.”