2p

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó vállalat december közepén vásárolta meg Geraldton Invest Zrt-t, így ezen keresztül több plázában szerzett tulajdonrészt.

Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. ugyanis december 12-én megvette Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt-t, amihez hozzátartozik többek között a székesfehérvári Alba Plaza is, számolt be a fejleményekről a 444.hu. A lap hozzáteszi, hogy a cég 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer’s-ben, így a novemberi vásárlásával együtt hivatalosan már 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében.

Tiborcz István birodalma tovább bővült. Fotó: BDPST Zrt.
Tiborcz István birodalma tovább bővült. Fotó: BDPST Zrt.

Azzal, hogy Tiborcz és Jellinek megegyeztek a Geraldtonról, egyben üzlettársakká is váltak, hiszen ettől kezdve közösen osztoznak a GSZ-Monument Kft.-n, amihez olyan bevásárlóközpontok tartoznak, mint a
•    a Duna Pláza;
•    a Corvin Pláza;
•    a Győr Pláza;
•    és a Miskolc Pláza.

Pontosítás

A cikk megjelenését követően az Indotek Group állásfoglalást adta ki:

„A Geraldton Invest Zrt. értékesítése a Gellért Szálló eladásához kötődik, a tranzakciónak nem része más ingatlanelem. A GSZ-Monument Kft. - amelynek leányvállalatai tulajdonolják a Duna Plázát, a Corvin Plázát, a Győr Plázát és a Miskolc Plázát, valamint a K TRADING Energia Kft.-t - ugyanis cégjogi változások keretében kivásárlásra került a Geraldton Invest Zrt.-ből a Lindewitt Magántőkealap által, amely egy, az Indotek Group által kezelt és tulajdonolt magántőkealap. Az Alba Bevásárlóközpont ugyancsak már korábban átkerült a szintén az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Propertygenix Kft.-be, így a cikkben említett ingatlanelemek és a K TRADING Energia Kft. továbbra is kizárólag az Indotek Group tulajdonát képezi.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!