2p

Novák Katalin sógornője és az Orbán család szülésze kerülhetett pozícióba a DK szerint. A párt azt hangsúlyozza, hogy szerintük ezért államosíthatták a meddőségi ellátást.

2019-ben a kormány minden szakmai megfontolást nélkülözve megkezdte a magán meddőségi ellátás, többek között a debreceni Kaáli Intézet államosítását. A szakértők már akkor egyetértettek abban, hogy a kormány célja a politikai hatalomgyakorlás, írta közleményében a baloldali párt. Most a DK tudomására jutott, hogy január 15-i hatállyal azt a Dr. Vesztergom Dórát bízhatták meg a meddőségi klinikák állami koordinálásával, aki Novák Katalin hivatalba lépő köztársasági elnök sógornője, a meddőségi program szakmai felelőse pedig az a Dr. Tűzkő Nándor lehet a szakmából származó információk alapján, akit az Orbán család házi szülész-nőgyógyászaként ismer az orvostársadalom.

A DK azonnali válaszokat és felvilágosítást követel a megválasztott köztársasági elnöktől és a miniszterelnöktől az ügyben, különösen mivel a kinevezésekről a mai napig nem számolt be a Magyar Közlöny. A DK szerint Novák Katalinnak, Orbán Viktornak és Kósa Lajosnak, aki szó nélkül hagyta a Kaáli Intézet államosítását, szintén tisztáznia kell az érintettségét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!