<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Novák Katalin sógornője és az Orbán család szülésze kerülhetett pozícióba a DK szerint. A párt azt hangsúlyozza, hogy szerintük ezért államosíthatták a meddőségi ellátást.

2019-ben a kormány minden szakmai megfontolást nélkülözve megkezdte a magán meddőségi ellátás, többek között a debreceni Kaáli Intézet államosítását. A szakértők már akkor egyetértettek abban, hogy a kormány célja a politikai hatalomgyakorlás, írta közleményében a baloldali párt. Most a DK tudomására jutott, hogy január 15-i hatállyal azt a Dr. Vesztergom Dórát bízhatták meg a meddőségi klinikák állami koordinálásával, aki Novák Katalin hivatalba lépő köztársasági elnök sógornője, a meddőségi program szakmai felelőse pedig az a Dr. Tűzkő Nándor lehet a szakmából származó információk alapján, akit az Orbán család házi szülész-nőgyógyászaként ismer az orvostársadalom.

A DK azonnali válaszokat és felvilágosítást követel a megválasztott köztársasági elnöktől és a miniszterelnöktől az ügyben, különösen mivel a kinevezésekről a mai napig nem számolt be a Magyar Közlöny. A DK szerint Novák Katalinnak, Orbán Viktornak és Kósa Lajosnak, aki szó nélkül hagyta a Kaáli Intézet államosítását, szintén tisztáznia kell az érintettségét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.