Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A győri székhelyű Pannon Szélerőmű Kft. egy 7 toronyból álló 15 MW beépített villamos teljesítményű szélerőműparkot tulajdonol és üzemeltet Bábolna község térségében.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. megvásárolja a Pannon Szélerőmű Villamosenergia Termelő és Értékesítő Kft. 1,153 milliárd forint törzstőkéjének egészét megtestesítő üzletrészét az EIH Termelő és Szolgáltató Kft.-től.

Terjeszkedik az Alteo (középen Ifj. Chikán Attila vezérigazgató)Terjeszkedik az Alteo (középen Ifj. Chikán Attila vezérigazgató)

Az üzletrész adásvételi szerződés aláírása a tranzakció első lépése, a Pannon Kft. üzletrészének tulajdonjoga – a szerződésben részletesen meghatározott – feltételek teljesülése esetén száll át a társaságra.

A Pannon Kft. egy 7 toronyból álló 15 MW beépített villamos teljesítményű szélerőműparkot tulajdonol és üzemeltet Bábolna község térségében, amely a termelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszerben (úgynevezett KÁT) értékesíti, KÁT jogosultsága 2025.07.31-én jár le. Az akvizíciónak köszönhetően az Alteo 47 MW nominális kapacitású szélerőmű-portfolióval rendelkezne, így az Alteo teljes villamos energiatermelő kapacitása az akvizíciót követően meghaladná a 122 MW-ot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az akvizíció szorosan illeszkedik az Alteo stratégiájába, amelyben cél a megújuló és a magas hatásfokú földgáz alapú erőművek tulajdonlása és működtetése, továbbá, hogy kihasználásra kerüljenek a különböző energiatermelési típusok egyidejű üzemeltetésében rejlő szinergiák.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.