<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nagyvállalkozó cégét hozták ki győztesnek a fővárosi reklámpiaci pályázaton.

 

Egy átmeneti, vitával terhelt időszak után újra szent a béke a Garancsi István érdekeltségébe tartozó cég, az ESMA Zrt. és a fővárosi önkormányzat között. Pedig a viszony eléggé elmérgesedett, mert a Városháza szerint az ESMA egy időben jogtalanul jutott bevételhez az úgynevezett elefántfüles reklámtáblák kihelyezésével.

Garancsi István
Garancsi István

Az ESMA azzal védekezett, hogy a tevékenységet megalapozó jogviszony rendezett volt. Mostanra azonban elcsitulni látszanak a hullámok. A cég megfizette a közterület-használati díjat, amire a főváros tartott igényt. Ezzel elhárult az akadálya annak, hogy pályázatot lehessen kiírni a közúti közvilágítási oszlopok reklámcélú hasznosítására.

A fővárosi közgyűlés jövő heti ülésén tárgyalja az erről szóló előterjesztést – fedeztük fel a napirendben. Az előterjesztés alapján az ESMA Zrt.-t hozták ki a pályázat győzteseként.

A kiírás a fővárosi önkormányzat, valamint a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tulajdonában lévő oszlopokra vonatkozott, de a közgyűlés döntése csak a fővárosi vagyonkezelőhöz tartozó tárgyakat érinti, a többiről a cégek ügyvezetésének, igazgatóságának kell határozatot hozniuk.

Az első pályázatot a TQ reklám Stúdió Kft. adta be, a második jelentkező az ESMA Zrt. volt. A TQ 245 forint plusz áfa napidíjat, éves díjként nettó 60 millió forintot vállalt volna. Az ESMA 250 forint napidíjra és szintén 60 milliós éves díjra tett ajánlatot.

A pályázat elbírálói hiánypótlásra szólították fel a TQ-t, aminek a cég eleget is tett. Ennek ellenére a fővárosi vagyonkezelő az ESMA ajánlatát sorolta az első helyre, és ennek elfogadását javasolja az előterjesztő a közgyűlés számára is.

Az előterjesztésből az is kiderül, hogy a főváros – amely tagsági jogviszonnyal rendelkezik a BDK-ban – azt a javaslatot fogja támogatni, hogy a társaság taggyűlése az ESMA ajánlatát fogadja el.