Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A nagyvállalkozó cégét hozták ki győztesnek a fővárosi reklámpiaci pályázaton.

 

Egy átmeneti, vitával terhelt időszak után újra szent a béke a Garancsi István érdekeltségébe tartozó cég, az ESMA Zrt. és a fővárosi önkormányzat között. Pedig a viszony eléggé elmérgesedett, mert a Városháza szerint az ESMA egy időben jogtalanul jutott bevételhez az úgynevezett elefántfüles reklámtáblák kihelyezésével.

Garancsi István
Garancsi István

Az ESMA azzal védekezett, hogy a tevékenységet megalapozó jogviszony rendezett volt. Mostanra azonban elcsitulni látszanak a hullámok. A cég megfizette a közterület-használati díjat, amire a főváros tartott igényt. Ezzel elhárult az akadálya annak, hogy pályázatot lehessen kiírni a közúti közvilágítási oszlopok reklámcélú hasznosítására.

A fővárosi közgyűlés jövő heti ülésén tárgyalja az erről szóló előterjesztést – fedeztük fel a napirendben. Az előterjesztés alapján az ESMA Zrt.-t hozták ki a pályázat győzteseként.

A kiírás a fővárosi önkormányzat, valamint a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tulajdonában lévő oszlopokra vonatkozott, de a közgyűlés döntése csak a fővárosi vagyonkezelőhöz tartozó tárgyakat érinti, a többiről a cégek ügyvezetésének, igazgatóságának kell határozatot hozniuk.

Az első pályázatot a TQ reklám Stúdió Kft. adta be, a második jelentkező az ESMA Zrt. volt. A TQ 245 forint plusz áfa napidíjat, éves díjként nettó 60 millió forintot vállalt volna. Az ESMA 250 forint napidíjra és szintén 60 milliós éves díjra tett ajánlatot.

A pályázat elbírálói hiánypótlásra szólították fel a TQ-t, aminek a cég eleget is tett. Ennek ellenére a fővárosi vagyonkezelő az ESMA ajánlatát sorolta az első helyre, és ennek elfogadását javasolja az előterjesztő a közgyűlés számára is.

Az előterjesztésből az is kiderül, hogy a főváros – amely tagsági jogviszonnyal rendelkezik a BDK-ban – azt a javaslatot fogja támogatni, hogy a társaság taggyűlése az ESMA ajánlatát fogadja el.

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.