Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Jogi lépéseket helyeznek kilátásba.

Minden jogszerűen történt - ez a lényege az ESMA Zrt. álláspontjának, amelyet a fővárosi közvilágítási oszlopokon elhelyezett reklámok jogi és anyagi rendezetlensége miatti vádakra reagálva tettek közzé honlapjukon. A Garancsi István érdekeltségébe tartozó cég tevékenysége miatt egy fővárosi közgyűlési előterjesztés is született, az indoklásból pedig azt lehetett kiolvasni, hogy a városvezetés is hiányosságokat lát az együttműködésben.
 
Garancsi István 
 
Annyira, hogy Tarlós István főpolgármester vizsgálat indítását helyezte kilátásba. A sajtóban megjelent állítások lényege, hogy két éven át engedélyek és anyagi ellenszolgáltatás nélkül végezhette tevékenységét az ESMA.
 
Portálunk az ESMA honlapján bukkant rá a cég reakciójára. Gátai Péter vezérigazgató neve alatt az alábbi közlemény jelent meg:
 
Mint az az ESMA alapító okiratából is kitűnik, cégünk tulajdonát képezi 2000 db a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. által az ESMA Zrt.-be apportált közvilágítási oszlop reklámcélú hasznosítási joga. Az ESMA Zrt. rendelkezik az ELMŰ-vel kötött szerződés alapján az ELMŰ teljes ellátási területén a közvilágítási oszlopok reklámcélú hasznosítási jogával. Reklámokat ezekre az oszlopokra helyeztünk ki. Társaságunk az általa használt oszlopokat folyamatosan bejelentette a BKK-n keresztül a Budapesti Közút részére, és a Budapesti Közút által kiszámlázott úthasználati díjakat megfizette. Fentiekre tekintettel az ESMA Zrt. visszautasítja a tevékenységével kapcsolatban a sajtóban megjelent alaptalan vádakat és megfontolás tárgyává teszi a szükséges sajtó-helyreigazítási és egyéb jogi lépések megtételét.

Mint a fentiekből kiderül, a cég az elektromos művekkel kötött megállapodásra hivatkozva állítja, hogy jogszerűen helyezte el a reklámhordozókat a lámpaoszlopokon. Innentől a kérdés már csak az, hogy erről miért nem volt információja a fővárosnak, még ha az ELMŰ többségi tulajdonosa a német RWE-csoport is. Ugyanakkor az állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Műveknek is van 15 százalékot meghaladó részedése a cégben.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.